Elokuva-arvio: Ready Player One tuntuu konsolipeliltä elokuvan muodossa

Jaa artikkeli
Ready Player One
Konsolipelit muuntautuvat elokuvamaailmaan Steven Spielbergin käsissä.
Vuonna 2045 ihmiset pakenevat todellisuutta silloin tällöin virtuaalitodellisuuteen nimeltä OASIS, joka on sekoitus moninpeliverkkoroolipeliä ja virtuaalista yhteiskuntaa.

Ready Player One on yhdysvaltalainen seikkailuelokuva vuodelta 2018. Steven Spielbergin viihdyttävä seikkailufantasia vaatii katsojalta sopivia asetuksia. Jos ei ole ikinä konsolipelejä takonut, voi kaikki vilske vain särkeä päätä. Toisaalta jonkun aktiivipelaajan mielestä leffa saattaa olla turhan simppeli.

Taidan kuulua kohderyhmään, sillä kaksi- ja puolituntinen vilahti kuin Sonic-siilin kyydissä. Tye Sheridan on Wade – orpo nörttipoika tulevaisuuden konttikaupungissa, josta pakoa tarjoaa virtuaalimaailma Oasis. Siellä Wade on Parzival, ketterä kuski.

Spielberg on tunnepuolen taituri. Hän saa katsojan pitämään niin oikean Waden kuin hänen avatarinsakin puolta, kun taistelut ja takaa-ajot seuraavat toistaan. Kovin nostalginen paikka Spielbergin tulevaisuus kumminkin on.

***½

Ready Player One, torstai 28.10. klo 22.00, SUB

Jos haluat rautaisannoksen pohdintaa kyseisestä elokuvasta ja kirjasta, kuuntele Yle Areenasta Kirja vs. leffa -ohjelman RPO-jakso.

Lue myös: Hyvä peli on omaperäinen ja oikeaan aikaan julkaistu – Pelaajiksi halutaan yhä vanhempia ihmisiä

Lue myös: Lautapelit kertoivat sata vuotta sitten lähes poikkeuksetta sodasta: ”Kansaan saatiin iskostettua, mitä suomalaisuuteen kuuluu”

X