Rebecka Martinsson on peruslaadukasta ruotsalaista dekkariviihdettä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Sascha Zacharias sarjassa Rebecka Martinsson.
Sascha Zacharias sarjassa Rebecka Martinsson. © AVA
Rebecka Martinsson -sarjan toisella kaudella Rebeckan roolissa Ida Engvollin jälkeen on jälleen uusi kasvo, Sascha Zacharias.

Vuonna 2007 Izabella Scorupco esitti lakinaista (Rebecka Martinsson) Åsa Larssonin dekkariin perustuvassa elokuvassa Aurinkomyrsky. Seitsemän vuotta myöhemmin roolin otti tv-sarjassa haltuunsa Ida Engvoll. Sarjan toisella kaudella Rebeckan roolissa on jälleen uusi kasvo, Sascha Zacharias (kuvassa).

Kiinnostavimmat piirteet Larssonin tarinoissa ovat tapahtumapaikka Kiiruna sekä Tukholmassa uraa luoneen, mutta lopulta kotiinsa Pohjois-Ruotsiin palanneen Rebeckan ristiriitainen persoona.

Sarjan toisen kauden aloitustarinassa Paimenet on kyse saamelaissuvun vanhoista kaunoista, jotka lopulta purkautuvat väkivallaksi. Samalla sivutaan saamelaisten ja matkailuyrittäjien välisiä ristiriitoja sekä syyttäjänä työskentelevän Rebeckan sekavaa suhdetta entiseen rakastettuunsa Kristeriin.

Rebecka Martinsson on peruslaadukasta ruotsalaista dekkariviihdettä. Toisen kauden jaksot eivät enää perustu Larssonin romaaneihin, mutta hän on kyllä laatinut niiden pohjatarinat. Ville Virtanen esittää yhä omintakeista patologia Pohjasta, ja muutkin keskeiset näyttelijät ovat Zachariasta lukuun ottamatta sarjan ensimmäiseltä kaudelta tuttuja.

Rebecka Martinsson, su 31.5. klo 21.00 Ava

Lue myös: Tervetuloa Sjölyckaniin -komediasarjan näyttelijä Malin Cederbladh aloitti esiintymisen jo lapsena

X