Reinikainen on yksi maailman onnistuneimpia tv-spin-offeja – Hahmo vetoaa yhä maanläheisyydellään

Jaa artikkeliTilaa Seura
Reinikainen
Reinikainen esitettiin alun perin vuosina 1982-83 © Yle
Reinikainen on kestänyt aikaa lämpimällä ja maanläheisellä tyylillään. Nokkela poliisihahmo oli niin pidetty, että sai oman sarjansa.

Suomalaisessa komediassa on perinteisesti totuttu irvailemaan tyhmille poliiseille. Neil Hardwickin ja Jussi Tuomisen luoma Tankki täyteen (1979–1980) käänsi asetelman täysin ympäri. Sarja esitteli nokkelan poliisihahmon, moottoriturvan, joka alituisesti laski leikkiä ympäröivän maailman kustannuksella.

Konstaapeli Artturi Sakari Reinikainen oli hahmona niin suosittu, että hän sai muutamaa vuotta myöhemmin oman nimikkosarjansa. Samojen tekijöiden toteuttama Reinikainen (1982–1983) ei ole pelkästään Suomen vaan valehtelematta koko maailman onnistuneimpia tv-spin-offeja.

Nimiroolin vetävä Tenho Saurén on mies paikallaan, suorastaan malliesimerkki täydellisestä roolittamisesta. Hahmo tekikin suhteellisen tuntemattomasta näyttelijästä kotimaisen supertähden.

Hahmo vetosi, ja vetoaa edelleen, maanläheisyydellään ja arkijärjen puolestapuhujana. Sarjassa on myös ajankohtainen sanoma tälle päivälle: asiat selviävät puhumalla.

Reinikainen, ti 14.9. klo 21.00, TV2

X