Richard Hammond’s Big keskittyy isoihin rakennuksiin ja koneisiin

Jaa artikkeliTilaa Seura
Richard Hammond on tuttu Top Gear -sarjasta.
Richard Hammond on tuttu Top Gear -sarjasta. © Tv5
Richard Hammond's Big -sarjassa vitsailua voisi jossain kohdin hillitä, mutta se on auto-ohjelma Top Gearissa kiintotähdeksi nousseen brittijuontaja Richard Hammondin tyyli.

Uunituoreen Richard Hammond’s Big -sarjan avaus on maanmainio, koska juontajan intoilu ja selvittelynhalu saavat niin kiitollisen kohteen – Volkswagenin jättiläismäisen autotehtaan Saksan Wolfsburgissa. Siinä on tehdas kuin kaupunki: 63 000 työntekijää, 1800 valmistuvaa autoa per vuorokausi. Onpa autotehtaassa oma energinen ja kuuluisa makkaratehdaskin.

Sarja tulee keskittymään isoihin rakennuksiin tai koneisiin. VW:n tehdas automatiikkoineen täyttää nämä molemmat. Turistikierroksilla ei pääsisi koluamaan toiminnan laatua Richard Hammondin tavoin. Hän seisoo sitkeästi valmiiden autojen testaushuoneen tuulenpuuskissa ja aavikkohelteissä.

Parasta on sen valaiseminen, kuinka tarkasti valmistusketju on pitänyt suunnitella. Osat eivät makaa hyllyissä kuutta tuntiakaan varastossa, jota työntekijät kutsuvat tuttavallisesti supermarketiksi.

Richard Hammond’s Big, pe 17.1. klo 20.00 Tv5

Lue myös: Luksusautopajaa vetävä Yianni Charalambous on Yle Areenan uutuussarjan tähti

X