Riita Putous-rahoista synnytti Kingi-ohjelman – nyt lauluparodia tulee taas

Kingiä juontaa ja ohjaa Maikkarin sotaratsu Jaakko Saariluoma.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kingiä juontaa ja ohjaa Maikkarin sotaratsu Jaakko Saariluoma.
(Päivitetty: )
Teksti: Onnimanni Liukkonen

Kun Putous alkoi, epäiltiin sen vetovoimaa. Sarjasta tuli heti menestys erityisesti sketsihahmokilpailun ansiosta.

MTV:n entinen ohjelmajohtaja Jorma Sairanen puhuu muistelmateoksessaan Daddy Cool onnellisesta vahingosta.

Vuonna 2015 Putouksen suosituimpien näyttelijöiden tekemän Kingin syntyyn liittyy riita rahasta.

Sairasen mukaan tuottaja Tuomas Summanen oli ilmoittanut, ettei hän ohjaa ja käsikirjoita Putouksen tulevia kausia, ellei saa tuntuvasti lisää rahaa.

Sopua ei syntynyt ja Summasen mukana Putouksesta lähtivät suurimmat tähdet Aku Hirviniemi, Jussi Vatanen, Riku Nieminen, Krista Kosonen, Armi Toivanen ja Jaakko Saariluoma.

Ristiriitainen vastaanotto

Putous jatkoi menestyksekkäästi uudella ensemblellä, josta supersuosioon noussut Antti Holma kaapattiin Summasen tiimin uuden viihdeshow’n, Kingin juontajaksi.

Kyseessä oli parodia television laulukilpailuista. Toisaalta idea vaikutti Putouksen sketsihahmokilpailun suoralta varastukselta.

Kingi keräsi katsojia ihan riittävästi, mutta muuten vastaanotto oli ristiriitainen. Monet pitivät sitä pettymyksenä Putouksen rinnalla.

Silti ohjelmassa oli hetkensä. Hillittömästi keikutellut pop-tähtönen Hippu Kulberg ja räävitön ahvenanmaalainen kennelyrittäjä Tove Hansson pistivät pärskähtelemään kotikatsomossa.

Sairanen toteaa vahingoniloisesti Kingin vaisuuden ja kertoo, että sitä tehtiin vain yksi kausi. Jälkimmäisessä hän on väärässä.

Paluun tekevää Kingiä juontaa ja ohjaa Maikkarin sotaratsu Saariluoma.

Laulajakarikatyyrejä sen sijaan tekevät uudet, joskin osittain tutut kasvot kuten Pirjo Heikkilä, Anna-Maija Tuokko ja Kalle Lamberg.

Kingi, la 17.3. klo 19.30 MTV3

X