Kumpi voittaa riitapukareiden illan? FA Cup huipentuu kahden suuren valmentajapersoonan kohtaamiseen

Jaa artikkeliLähetä vinkki

(Päivitetty: )
Teksti: Tuomo Kiisseli

Maailman vanhin jalkapalloturnaus, 1872 ensi kerran järjestetty FA Cup huipentuu tänä vuonna kahden suurseuran ja samalla kahden suuren valmentajapersoonan kohtaamiseen. Manchester United hakee portugalilaisvalmentajansa José Mourinhon johdolla jo kolmattatoista cup-mestaruuttaan, italialaisen Antonio Conten luotsaama Chelsea metsästää kahdeksatta cup-kannuaan.

Mourinho (kuvassa vas.) ja Conte ovat parin viime kauden aikana piikitelleet toisiaan milloin mistäkin, ja tunteet ovat molemmilla pinnassa varmasti nytkin Wembleyn viheriön reunalla. ”Olemme selvittäneet keskinäiset välimme, ei meillä ole enää mitään ongelmia”, Conte väitti taannoin. Mourinho ei asiaa juuri kommentoinut.

Päättyvä kausi on sujunut sekä ManU:lta että Chelsealta odotuksiin nähden alakanttiin. Valioliigan mestaruus meni Manchester Citylle ja Mestarien liigassa tie nousi molemmilla pystyyn neljännesvälierissä. FA Cupin voitto olisi maukas lohdutuspalkinto. ManU kaatoi matkalla finaaliin muun muassa Huddersfieldin ja Brightonin, ja välierässä se väänsi 2–1-voiton Tottenhamista.

Chelsea puolestaan oli kompastua neljännesvälierässä Leicesteriin, mutta nousi lisäajalla Pedron puskuosumalla 2–1-voittoon. Välierässä ”The Blues” löi Southamptonin 2–0.

ManU:n superkallis ranskalaistähti Paul Pogba ei ole osoittautunut vieläkään ihan 105 miljoonan euron arvoiseksi. Nouseeko Pogba nyt ratkaisijan rooliin, vai pyörittääkö Chelsean liukas ahertaja Eden Hazard ManU-puolustuksen pyörryksiin?

FA Cup: Chelsea – Manchester United, la 19.5. Viasat jalkapallo

X