Rikossarja Ratamo tarjoaa viihdyttävää jännitystä – pääosissa Samuli Vauramo, Saara Kotkaniemi ja Jukka Puotila

Jaa artikkeliTilaa Seura
Ratamo
© C MORE

Syksyn runsaan kotimaisen rikossarjatarjonnan aloittaa Ratamo. Taavi Soininvaaran luoma Supon tutkija Arto Ratamo on seikkaillut lukuisissa jännityskirjoissa. Sarjan tarina perustuu vuonna 2016 julkaistuun Venäläinen vieras -kirjaan.

Suoratoistopalveluiden mahdollistama suomalaisten sarjatuotantojen tasonnousu näkyy Ratamossa heti. Kuvaustekniikan kehittyminen ja tuotantoihin käytetyn rahan lisääntyminen tekevät sarjasta kansainvälisen näköisen. Toiminta on tiukkaa ja tarina etenee.

Alussa pääministerin autonkuljettaja löydetään murhattuna ja erittäin salaisia papereita sisältävä laukku on kadonnut. Kohta itse pääministeri on Supon ja KRP:n tutkinnan kohteena.

Sarjan on ohjannut Veikko Aaltonen, jolla on 40 vuoden kokemus draaman teosta. 1990-luvulla syntyivät hienot elokuvat Tuhlaajapoika, Isä meidän ja Rakkaudella Maire. 2000-luvulla Aaltonen on ohjannut laatusarjoja kuten Harvoin tarjolla ja Helppo elämä. Ratamon ohjaamisessa Aaltonen keskittyi Timo Varpion käsikirjoituksen toteuttamiseen. Soininvaaran kirjoja hän ei ennen kuvauksia halunnut lukea.

Samuli Vauramo tekee vaimonsa menettäneestä Ratamosta elämäntuskansa työhön hukuttavan murahtelijan. Kotona teini-ikäinen tytär tuntuu osaavan asiat isää paremmin. Vahvana vastavoimana Ratamolle toimii Saara Kotkaniemen taitavan tylysti luonnehtima KRP:n rikoskomisario Elina Linden. Vakavuudessaan välillä lähes koomiseen suhteeseen tulee onneksi tarinan edetessä hieman myös kuivaa huumoria. Jukka Puotila tekee vahvan paluun draamaan Supon tiukkailmeisenä pomona.

Kolmen ensimmäisen jakson perusteella Ratamo tarjoaa viihdyttävää jännitystoimintaa, jonka idästä tulevaan uhkaan liittyvät käänteet eivät enää vaikuta ihan niin mielikuvituksellisilta kuin joskus aiemmin.

Ratamo, C More

X