Roope Salmisen alun perin omalle kaveripiirilleen kehittelemä gameshow alkaa Maikkarilla

Jaa artikkeli
lauma
Lauma on Roope Salmisen kehittelemä gameshow. © MTV
Uudella gameshowlla on erikoinen syntytarina. Roope Salminen on ilmeisesti perinyt geenit tietovisojen juontamiseen vaariltaan Reijo Salmiselta.

Lauma on tv-katsojille uusi gameshow, mutta ei formaatin keksineen Roope Salmisen omalle kaveripiirille. Laumaa nimittäin alettiin pelata seurapelinä Roopen johdolla jo kymmenen vuotta sitten. Idea veti.

”Lopulta siirsimme pelin pelattavaksi Whatsappiin, koska Laumasta tuli kaveripiirissä koko ajan suositumpi. Paljastin aina sunnuntaisin pelaajille suosituimmat vastaukset. Huomasin, että jopa ne jotka eivät olleet sillä viikolla pelanneet, tulivat katsomaan vastauksien julistuksen. Ja naljailemaan ja kannustamaan muita pelaajia”, Salminen kertoo.

Tv:ssäkin Roope Salminen juontaa Laumaa itse kuin silmäteräänsä, tosi antaumuksella.

Hän esittää panelisteille kysymyksiä malliin: ”Mikä on seksikkäin eläin?”

Tarkoitus on älytä sanoa perusteluineen suosituin vastaus, ei oikea.

Vakiopanelisteja ovat näyttelijä ja standup-koomikko Heli Sutela, radiojuontaja Juuso ”Köpi” Kallio, peräti suorasukaiseksi heittäytyvä Shirly Karvinen ja hervoton standup-koomikko Fathi Ahmed, joka pompannee sarjasta yleisön huulille.

Ja viidentenä vakiopanelistina heiluu vielä Ernest Lawson, jolle hupipeli oli ennestään tuttu.

”Ernest on ollut jo vuosia meidän peliringissä, mutta en ole varma, paljonko siitä on hyötyä uudessa ryhmässä”, Salminen hekottelee.

”Onneksi sain kanssani Lauman tv-formaattia suunnittelemaan Joonas Nordmanin, joka on mun mielestä Suomen hauskin ihminen. Itse kirjoitin ensimmäisen oman formaattini jo 8-vuotiaana. Se oli Pyramidipeli, jossa alhaalla oli helpompia kysymyksiä.”

Roopen vaari sattuukin olemaan tietovisaguru Reijo Salminen.

Lauma, keskiviikko, 10.11. klo 21.00, MTV3

Lue myös: Roope Salminen pitää nyt jalat maassa – ”Sitä ajattelee vähemmän suuria itsestään ja on pienemmät odotukset elämän suhteen.”

X