Roskasta ruoaksi -sarja yrittää löytää konkreettisia keinoja ruokahävikin pienentämiseen

On ilahduttavaa huomata, että Roskasta ruoaksi ei ole pelkkää lässytystä.  Vaikka aihe on tunteita kuumentava, siihen ei suhtauduta fanaattisesti.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kristofer Hivju Roskasta ruoaksi -sarjan aloitusjaksossa.

On ilahduttavaa huomata, että Roskasta ruoaksi ei ole pelkkää lässytystä.  Vaikka aihe on tunteita kuumentava, siihen ei suhtauduta fanaattisesti.
Teksti: Henri Waltter Rehnström

Länsimailla menee niin hyvin, että meillä on varaa heittää ruokaa roskiin. Sille olisi saatava kuitenkin stoppi. Tähän ajatukseen perustuu norjalaisen huippukokin Christer Rødsethin uusi viisiosainen ohjelmasarja Roskasta ruoaksi.

Ohjelma yrittää löytää konkreettisia keinoja ruokahävikin pienentämiseen ja sitä kautta myös ilmastonmuutoksen hillitsemiseen.

Ensimmäisen jakson aiheena on lammas. Koska norjalaiset tykkäävät syödä karitsaa, aikuisen lampaan lihasta joutuu haaskuuseen useita tonneja vuodessa. Miten tilanteen voisi muuttaa? Jotta Rødseth saisi sanomansa eteenpäin, hän on värvännyt mukaan tunnettuja julkkiksia. Tässä on sarjan ongelma, ainakin näin suomalaiskatsojan mielestä.

Ohjelman julkimot kun eivät meillä ole niin kauhean tunnettuja. Poikkeuksena aloitusjaksossa esiintyvä punapartainen näyttelijä Kristofer Hivju (kuvassa).

Roskasta ruoaksi, ma 15.6. klo 13.20 Tv2

Lue myös: Lihantuotanto, uhka maapallolle? – Dokumentissa tutkitaan lihantuotantoa ja sen ympäristövaikutuksia

X