Ruotsalaissarja Heder yhdistelee laki-, ihmissuhde- ja rikosdraamaa

Jaa kaverilleTilaa Seura
Heder on suuren lakitoimiston suojissa toimiva neljän lakinaisen yksikkö.
Heder on suuren lakitoimiston suojissa toimiva neljän lakinaisen yksikkö. © Yle kuvapalvelu
Heder on suuren lakitoimiston suojissa toimiva neljän lakinaisen yksikkö, joka keskittyy puolustamaan kaltoin kohdeltuja naisia.

Viaplaylla esitetty ruotsalaissarja Heder on neljän tunnetun ruotsalaisnäyttelijän kädenjälkeä. Sen ovat kehittäneet Sillasta tuttu Sofia Helin, Julia Dufvenius sekä muun muassa Gåsmamman-sarjassa näytelleet Alexandra Rapaport ja Anja Lundqvist.

Sarjan alussa tiimi yrittää saada suuren teleyhtiön johtajaa tuomiolle 15-vuotiaan tytön raiskauksesta. Samalla avustanut lehtimies on päässyt naisten seksuaalista hyväksikäyttöä koskevan jutun jäljille.

Dufvenius, Rapaport ja Lundqvist näyttelevät kolmea Hederin lakinaista, neljäntenä on Ewa Röse (Maria Wern). Heder yhdistelee laki-, ihmissuhde- ja rikosdraamaa rutinoidun luontevasti, muttei kuitenkaan niin vahvasti, että se jotenkin poikkeaisi kaltaisistaan pohjoismaisista tuotannoista. Tiukka näkökulma yhteiskuntaan, jossa naisten puolustaminen yhä aiheuttaa solvauksia ja väkivaltaisia reaktioita tuo Hederiin väkevän lisänsä. Toista tuotantokautta on lupailtu keväälle 2021.

Heder, su 1.3. klo 21.00 Yle Teema & Fem 

Lue myös: Deitti -sarja on ruotsalainen versio sarjasta Klikkaa mua

X