Ruotsalaisuuden päivä: Ohjelma kuin yhtä suurta kielikylpyä

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Ruotsalaisuuden päivä.
Ruotsalaisuuden päivä. © Erika Lindström/Yle
Ruotsalaisuuden päivä on suora lähetys pääjuhlasta. Luvassa on mielenkiintoisia vieraita, palkintojen jakoa, kielikylpyjä ja sukelluksia Suomeen, jossa puhutaan ruotsia.

Ruotsalaisuuden päivä pääjuhla nähdään nyt neljättä kertaa televisiotaltiointina. Aiempina vuosina on oltu joko Turun tai Helsingin Ruotsalaisen teatterin lavalla. Tämän vuoden lähetys tulee suorana studiosta.

”Tavallisesti olemme liikkuneet lähetyksessä ihmisten seassa, mutta nyt juhla on koronaturvallinen ilman yleisöä. Ennakkoon kuvatuissa jaksoissa Thomas Lundin vierailee eri paikkakunnilla minglailemassa ihmisten kanssa”, kertoo Sonja Kailassaari, yksi illan juontajista.

Ennakkonauhoitukset on tekstitetty, joten suomenkielisetkin katsojat pääsevät ohjelmaan hyvin mukaan. Vieraina nähdään muun muassa Kjell Westö ja Juha Itkonen, artisteina Sami Saari ja Emilia Alm. Lisäksi jaetaan palkintoja ja järjestetään leikkimielisiä kielikylpyjä.

”Itse asiassa koko ohjelma on yhtä suurta kielikylpyä. Lähetyksessä puhuttu ruotsi ei ole akateemista kieltä vaan helposti seurattavaa. Minusta on historiallisestikin hieno asia juhlia sitä, että meillä on Suomessa kaksi eri kieltä,” Kailassaari sanoo.

Ruotsalaisuuden päivä, pe 6.11. klo 19.50 Yle Teema & Fem

Lue myös: Lasten tasavalta: Minkälainen olisi Suomi, jossa lapset toimisivat päättäjinä?

X