Sadan vuoden talo on vetävää kotimaista tosi-tv:tä

Juha-Pekka Ristmeri ja Esa Dahl pitävät palaveria työmaalla.

Yle täyttää tehtävänsä tekemällä tällaista aitoa ja laadukasta tositelevisiota. Juha-Pekka Ristmeren henkilökohtainen projekti näyttää, että realityä voi tehdä katsojaa kunnioittaen ja silti kiinnostavasti.

Televisiotuottaja Ristmeri on tehnyt esimerkiksi sarjat Satuhäät ja Latela. Tässä sarjassa hän lähtee rakentamaan taloa vanhempiensa tontille Poriin. Ensin jätetään tunteelliset jäähyväiset homehtuneelle lapsuudenkodille. Sitten aletaan suunnitella taloa, joka kestäisi vähintään sata vuotta.

Ristmeren ajatus on, että talon pitää istua ympäristöön, mutta erottua muista. Samalla talon pitää olla rakennettu puusta ja hyödyntää sekä maalämpöä että aurinkoenergiaa. Arkkitehdin pöydältä syntyy idea kolmionmuotoisesta rakennuksesta.

Vetävästi etenevä tarina imee mukaansa, ei vähiten mainion rakennusmestarin, elämää nähneen ja kiroilevan Esa Dahlin ansiosta. Syntyy hykerryttävää vääntöä suorittavan ja suunnittelevan portaan välillä. Homma kuitenkin etenee ja seuraavia jaksoja jää odottamaan mielenkiinnolla.

Sadan vuoden talo, to 19.10. klo 20.00 TV1