Salkkarit-tähti Sami Uotila: ”Olen potenut huonoa omaatuntoa teuraseläimien kohtalon ja niihin kohdistuvan julman kohtelun takia”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Sami Uotila
Sami Uotila näyttelee MTV3:lla Salattujen elämien ensimmäisessä tv-oheissarjassa Pihlajasatu. © Pekka Mustonen / Otavamedia
Tästä tykkään, kertoo Sami Uotila: ”Ammatissani näyttelijänä auttaa hirveästi, jos pitää yleiskunnosta huolta.”

Netti-tv

”Netflixin ja HBO:n sarjoja tulee kulutettua niin paljon, että rima alkaa olemaan aika korkealla. Game of Thronesin henkilöhahmot on rikkaasti kirjoitettu. Ne ovat samaan aikaan hyviä, pahoja, heikkoja ja vahvoja – eli toisin sanoen inhimillisiä, niin kuin me ihmiset oikeasti ollaan. Jo pelkästään siksi sarja on maaginen.”

Game of Thrones

Game of Thrones. © HBO

Ruoka

”Olen potenut ajan trendin mukaisesti huonoa omaatuntoa teuraseläimien kohtalon ja niihin kohdistuvan julman kohtelun takia. Olen löytänyt Quorn-sieniprotskun, joka toimii erinomaisesti lihankorvikkeena. Diggaan heittää sitä wokille thaikku-curryn, vihannesten ja nuudeleiden kanssa.”

Kasvisruokavalio

© JORMA MARSTIO / OM-ARKISTO

Elokuva

Three Billboards Outside of Ebbing Missouri oli pitkästä aikaa elokuva, jota katsoessa unohdin ajankulun. Leffateatterista sai kävellä ulos pieni leijuntakoho päällä ja puuskahtaa, et ai vitsi ku oli hyvä.”

Musiikki

”Musiikkini kulkee Spotifyn kautta. Se on hieno palvelu ja loistavasti modifioitavissa omiin tarpeisiin, omilla preferensseillä tai muiden soittolistoilla.”

Crossfitiä ja pyöräilyä

”Vietän kesää pääsääntöisesti Helsingissä. Tulossa oli kiva kesäteatterikeikka: hieno rooli ja hienot vastanäyttelijät, mutta olinkin pitkään kuvauksissa kiinni. Kesällä aion harrastaa vähän crossfitiä ja polkupyöräilyä. Ammatissani näyttelijänä auttaa hirveästi, jos pitää yleiskunnosta huolta.”

X