Santeri Kinnunen hahmostaan Mädät omenat -trillerisarjassa: ”Rooli oli hirveän hauska tehdä – henkilöstä paljastuu niin erilaisia piirteitä”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Mädät omenat -trillerisarjassa Santeri Kinnunen näyttelee tohtori Lundstenia.
Mädät omenat -trillerisarjassa Santeri Kinnunen näyttelee tohtori Lundstenia. © Tuuli Grohn/Yle
Näyttelijäkonkari Santeri Kinnusesta on hauska näytellä ristiriitaista hahmoa Mädät omenat -sarjassa.

1970-luvun Suomeen sijoittuva Mädät omenat -sarja ottaa kantaa naisten asemaan yhteiskunnassa. Marja Pyykön ja Pamela Tolan ohjaamasta psykologisesta trilleristä julkaistaan kaksi jaksoa kerrallaan neljänä peräkkäisenä sunnuntaina.

Sarjan alussa Onerva (Satu Tuuli Karhu) lähetetään vastoin tahtoaan syrjäisellä saarella sijaitsevaan mielisairaalaan. Mihin tai keneen uskaltaa luottaa? Ovatko saaren naiset oikeasti sairaita vai yhteiskunnan rettelöitsijöiksi leimattuja naisia, ”mätiä omenia”? Onervan hämmennystä lisää Santeri Kinnusen esittämä tohtori Lundsten, joka tuntuu välillä luotettavalta, välillä lähes pelottavalta.

”Hän on sympaattinen kaveri, mutta ovathan hänen ideologiansa ja hoitometodinsa vähän kyseenalaisia. Tätä oli hirveän hauska tehdä, koska henkilöstä paljastuu niin erilaisia piirteitä”, Kinnunen kertoo.

1980-luvulta lähtien näytellyt Kinnunen löytää edelleen uutta ammennettavaa hahmoihinsa. Vaikka hahmon piirteitä on löydyttävä myös itsestä, auttaa työssä erityisesti huolella tehty käsikirjoitus.

Viime syksynä virkavapaalta Helsingin Kaupunginteatteriin palannut Kinnunen harjoittelee parhaillaan Sherlock Holmes -näytelmää.

”Jos kaikki menee hyvin, ensi-illan pitäisi olla elokuussa. Seuraava hauska asia nyt on, että poikani saa kesäkuussa ylioppilaslakin.”

Mädät omenat, su 9.5. Elisa Viihde Viaplay

Lue myös: Samuli Edelmann ja Santeri Kinnunen muistelevat opiskeluaikoja Jussi Parviaisen uudessa elämäkerrassa: ”Jussi oli meille valtava esikuva”

X