Satojen roolien mies Jukka Puotila: Konkarinäyttelijän korrektit jäähyväiset

Jaa artikkeliTilaa Seura
Jukka Puotila muistelee elämäänsä Puoti kiinni ja tila myytiin -kiertueen aikana kuvatussa dokumentissa.
Jukka Puotila muistelee elämäänsä Puoti kiinni ja tila myytiin -kiertueen aikana kuvatussa dokumentissa. © Ilmari Fabritius/Yle
Näyttelijänä Jukka Puotila korostaa teatterin merkitystä, vaikka suuri yleisö muistaakin hänet erityisesti Kotikadun Pertti Mäkimaana ja lukuisista imitaatiorooleistaan.

Viime keväänä Jukka Puotila teki Puoti kiinni ja tila myyntiin -kiertueen. Jonkinlaiseksi jäähyväisesitykseksi miellettävän imitaatioshow’n aikana Tapio Piirainen teki näyttelijäkonkarista henkilökuvan, joka nähdään joulupäivänä TV1:llä.

”Teatterissa taide on läsnä”, hän sanoo dokumentissa.

Jukka Puotila teki uran Kansallisteatterissa, josta hän jäi eläkkeelle vuonna 2018. Viimeisen teatteriroolinsa hän sanoo tehneensä viime kesänä Tampereen Komediateatterissa Voi veljet -hupailussa. Televisiossa Puotilaa sentään vielä nähdään ainakin tulevassa Paradise-draamasarjassa.

Puotila on kirveellä veistetyn kulmikas, mutta samalla sujuva esiintyjä. Miehen ilmeinen kunnianhimo ja ylpeys osaamisestaan on niin luonnollista, että se kääntyy mielessä melkein vaatimattomuudeksi. Skandaaleissa hän ei ole ryvettynyt. Avioliitto Anneli Puotilan kanssa on jatkunut vuodesta 1983.

Vuonna 2015 näyttelijällä todettiin suusyöpä. Samaan aikaan presidentti myönsi Puotilalle Pro Finlandia -mitalin ja kutsui hänet linnaan. Kunnianosoitus liikutti naama peruslukemilla elämäänsä kommentoivaa satojen roolien miestä niin, ”ettei pystynyt puristamaan vastaan”.

Puotila, ke 25.12. klo 18.10 Tv1

Lue myös: Tanssiin hurahtanut mediapersoona Veronica Verho nähdään Tuhkimotarinoita-sarjassa

X