Selvittämätön salaisuus -sarjassa tutkitaan historiallisia mysteereitä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Justin Fornal ja Emiliano Ruprah sarjassa Selvittämätön salaisuus .
Justin Fornal ja Emiliano Ruprah sarjassa Selvittämätön salaisuus . © Kutonen
Sarjassa Selvittämätön salaisuus tutkimusmatkailija ja kirjailija Justin Fornal ja seikkailija Emiliano Ruprah tutkivat menneisyyden selvittämättömiä mysteereitä.

Historia on täynnä selvittämättömiä mysteereitä. Auki jääneitä murhatapauksia, kadonneita henkilöitä, legendoiksi muuttuneita tarinoita. Näitä lähtee perkaamaan tutkimusmatkailija ja kirjailija Justin Fornal (kuvassa vas.) uudessa sarjassaan Selvittämätön salaisuus. Taustatukea hänelle tarjoaa maailman kriisipesäkkeissä kunnostautunut seikkailija Emiliano Ruprah (oik.).

Viehättävintä sarjassa on aikamiesten lähes lapsenomainen into, jolla he puskevat kohti päämääräänsä. Ensimmäinen jaksokin on kuin suoraan jostakin poikakirjasta reväisty. Fornalin ja Ruprahin tehtävänä on nimittäin löytää muinoin Kalifornian aavikkoon hautautunut aarrelaiva. Hektisellä tahdilla kaksikko kulkee pisteestä toiseen, tapaa asiantuntijoita ja haastattelee paikallisia. Tietoa kaivetaan lannistumatta niin informaatioteknologian syövereistä kuin kirjaston pölyisiltä mikrofilmeiltäkin.

Jatkossa etsitään muun muassa ikuisen elämän lähdettä ja selvitellään Meriwether Lewisin murhan takana olevaa salaliittoa.

Selvittämätön salaisuus, 3.5. klo 18.05 Kutonen

Lue myös: Matkaaja: Amazon -sarjassa matkustetaan vesireittejä pitkin keskellä koskematonta sademetsää

X