”Selviytyjät metsä Suomi” eli Ultimate Escape Suomi-ohjelmassa Jukka Hildén ajaa itsensä äärirajoille

Jaa artikkeli
Onnimanni Liukkonen on TV-Maailman tuottaja.
Onnimanni Liukkonen on TV-Maailman tuottaja. © Pekka Nieminen / Otavamedia
24 tuntia, 24 vihjettä, 24 satelliittipuhelua. Jukka Hildénillä on vuorokausi aikaa selvittää reitti läpi äärimmäisten vaikeiden olosuhteiden.

Suomessa riittää metsää. Tätä tosiasiaa hyödynnetään nopealla aikataululla suoratoistopalvelu Discoveryltä televisioon tulevassa realityssä Ultimate Escape Suomi.

Sarjassa duudsonipossen Jukka Hildén raahautuu halki erämaiden pelastamaan konttiin lukittuja julkkiksia. Tekijät ovat korostaneet tilanteiden aitoutta, ja sitä kuinka kovista tilanteista Hildén joutui selviytymään. Siltä touhu näyttääkin, varsinkin jaksossa, jossa seikkailu alkaa kalsareissa Lapin pakkasissa. Kylmä tulee jopa katsojalle, vaikka olenkin kyynisesti taipuvainen ajattelemaan, että todellisuus on tarua vähemmän ihmeellistä. Tärkeämpää on se miltä tilanteet näyttävät kuin se, miten lopputulokseen on päädytty. Joka tapauksessa tekijät osaavat hommansa. Se mitä ruudulta näkyy on tehokkaasti toimivaa realityviihdettä.

Miksi ihmeessä formaattiohjemien loppun pitää aina lisätä valtion nimi. Exiä rannalla oli mainio käännös, mutta sittemmin käyttöön otettiin muoto Ex on The Beach Suomi. Suomessa kehitetyn Ultimate Escapenkin loppuun on lisätty aivan turhaan sana Suomi. Voiton nimihirviökisassa vie kuitenkin viime viikolla alkanut Mysteerilaulajat – I Can See Your Voice Suomi. Huh!

Jukka Hilden Ultimate Escape Suomi -sarjassa. TV5

Ultimate Escape Suomi, keskiviikko 27.10. klo 21.00, TV5

X