Selviytyjät Suomen toinen kausi alkaa: Pelin henkeen kuuluva juonittelu oli raskainta Niklas Hagmanille ja Lotta Näkyvälle

Jaa artikkeli
Selviytyjät Suomi
Selviytyjät Suomen toisella kaudella liuta enemmän tai vähemmän tunnettuja julkkiksia kisailee trooppisissa olosuhteissa. © Lars Johnson / Nelonen
Niklas Hagman yllättyi siitä, kuinka fyysisesti raskas kilpailu Selviytyjät Suomi on, kun taas Lotta Näkyvä nautti kisan rankoista haasteista. Siitä molemmat ovat yhtä mieltä, että pahinta koko reissulla oli juonittelu.

Kun jääkiekkoilija Niklas Hagman mietti Selviytyjät Suomeen lähtemistä, hän ei jännittänyt viidakon ankaria olosuhteita, käärmeitä, skorpioneja tai sitä, murtuuko kisoissa luita. Sen sijaan Hagman pohti, tuleeko hän aiheuttaneeksi lapsilleen häpeää.

Hagmanilla on 11-, 9- ja 6-vuotiaat lapset.

”Toki tunnen itseni ja tiedän, etten mitään kauhean hölmöä tv:ssä tee. Silti se mietitytti, että haluanko mennä tuonne. Mitä jos kameroiden edessä tapahtuu sittenkin jotain, mitä lapset joutuvat häpeämään? Sehän nähdään tietysti vasta kauden päätyttyä, häpeävätkö he”, Hagman hymähtää.

Hagman antaa kaikesta huolimatta lastensa katsoa Selviytyjät-kauden.

”Enhän minä voi heitä kieltääkään.”

Raadollinen kokemus joukkuepelaajalle

Hagman itse katseli satunnaisesti Selviytyjien edellistä kautta, jossa kilpailivat hänen kaverinsa, pokeriammattilainen Ilari Sahamies ja alppihiihtäjä Kalle Palander. Omaan kisaansa hän halusi kuitenkin lähteä puhtaalta pöydältä eikä kysellyt neuvoja konkareilta.

Hagman myöntää, että kisan rankkuus tuli yllätyksenä. Kuvauspäivät olivat pitkiä ja kilpailut rankkoja jopa ammattiurheilijalle.

Henkisesti raskainta Hagmanille oli peliin kuuluva juonittelu. Liittojen solmiminen ja äänestysten sompailu alkoi heti ensi metreillä, ja täysin kirkasotsaisesti pelaamalla kisaa on vaikea voittaa.

”Vihaan juonittelua yli kaiken, ja olen joukkueurheilijana tottunut siihen, että asioita saavutetaan yhdessä. Totta kai ymmärrän, että Selviytyjät on kilpailu. Silti se on raadollista, kun kaikkea joutuu epäilemään. Kyllä kokemus oli paljon rankempi kuin olin kuvitellut.”

”Rakastan kärsimistä”

Samoilla linjoilla Hagmanin kanssa on vuoden 2013 Miss Suomi Lotta Näkyvä: kisan ikävin osa on juonittelu.

”Tykkään tehdä strategioita ja suunnitella siirtoja pitkälle eteenpäin. Oikeudentajuuni ei kuitenkaan sovi sellainen, että pitäisi juonia ja puukottaa selkään. Se alkoi ottaa nuppiin, että koko pelin voi voittaa juonittelulla, vaikkei pärjäisi kisoissa eikä päivittäisessä elämässä saarella yhtään”, Näkyvä toteaa.

Kiipeilyä harrastava Näkyvä itse nautti nimenomaan rankoista kisoista ja elämästä viidakko-olosuhteissa Caramoanin saaristossa Filippiineillä. Hän toteaa suorastaan yllättyneensä siitä, kuinka helppo ja mukava koko kokemus oli.

Etukäteen Näkyvä odotti jotain paljon hurjempaa, mutta ajatus ei häntä hirvittänyt. Hän valmistautui kisaan muun muassa keräämällä viisi painokiloa, jotka on varaa pudottaa, jos ravinnonsaanti saarella on niukkaa.

”Olen yleensäkin hakeutunut elämässäni äärimmäisiin olosuhteisiin ja epämukavuusalueille. Rakastan sitä, kun vähän kärsin. Ja tietysti sekin panee asioita perspektiiviin, että olen viettänyt lapsuuteni Afrikassa”, pohtii Näkyvä, joka asui lapsena Etiopiassa lääkäri-isänsä Aki Hintsan töiden vuoksi.

Selviytyjät Suomi, su 3.2. klo 20.00 Nelonen

X