Simon Reeve puhuu mielenterveydestä avoimesti

Jaa artikkeliTilaa Seura
Simon Reeve
© Yle
Simon Reeveä on kutsuttu kotimaassaan Britanniassa ”nuoreksi David Attenborough’ksi”, ja herroja yhdistääkin matkailuohjelmien tekemisen lisäksi huoli maailman tilasta.

Molemmat ovat muun muassa toimineet näkyvästi WWF-ympäristöjärjestössä. Ympäristöasioiden lisäksi Simon Reeve haluaa lisätä tietoisuutta mielenterveyden ongelmista. Hän puhuu julkisuudessa avoimesti omasta masennuksestaan ja muistuttaa, että kuka hyvänsä voi kamppailla mielenterveytensä kanssa jossain vaiheessa elämäänsä.

”Täysin vakaalta vaikuttava ihminen saattaa ajautua todella vaikeaan tilanteeseen silkan huonon tuurin vuoksi. Kenenkään ei pitäisi ajatella olevansa immuuni mielenterveysongelmille”, Reeve sanoo brittiläisen Evening Standard -lehden haastattelussa.

Reeve tietää omakohtaisesti, että koronapandemia on heikentänyt monen ihmisen henkistä hyvinvointia.

”Monet meistä tuntevat itsensä täysin voimattomiksi. Tärkein tehtävämme tämän suuren kriisin voittamiseksi on istua pyllyillämme ja katsoa televisiota. Se ei varsinaisesti tunnu suurelta sotasankaruudelta.”

Pandemian vuoksi Reeve päätyi viime syksynä tekemään ensimmäisen kotimaahansa sijoittuvan matkailusarjan, jonka Teema & Fem nyt aloittaa.

Simon Reeve Cornwallissa,  21.7. ke  21.30, Teema & Fem

Lue myös: Prisma: Ihmisen planeetta -dokumentti on perinpohjainen kiteytys maapallomme tilasta – Dokumentin selostajana toimii maailman tunnetuin luontoääni David Attenborough

X