Skidmoren Murhamysteeri: Kuusiosainen true crime -sarja pureutuu kiinnostavaan tapaukseen

Jaa artikkeliTilaa Seura
Skidmoren Murhamysteeri
Skidmoren Murhamysteeri. © ITV Global Entertaiment Limited / Yle
True crime -sarjassa Skidmoren Murhamysteeri pohditaan laajemmin vallitseeko Skidmoressa väkivallan kulttuuri sopeutumattomia kohtaan.

Ken Rex McElroy murhattiin autoonsa Missourissa Skidmoren pikkukaupungissa kesäkuussa 1981. Murha tapahtui keskellä kirkasta päivää kaupungin pääraitilla. Silminnäkijöitä oli useita kymmeniä, mutta kukaan ei ole tunnistanut murhaajaa. Kuusiosainen true crime -sarja Skidmoren Murhamysteeri pureutuu tapaukseen.

McElroy tunnettiin hankalana persoonana ja kiusaajana, jota pelättiin kaupungissa. Ensimmäisessä jaksossa kerrotaan peräti kahdesta tapauksesta, jossa McElroy ampui toista skidmorelaista ihmistä. Häntä oli myös syytetty lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksesta. Lähtökohtana tapauksen selvittämiselle onkin se, että pikkukaupungin yhteisö tappoi hankalan ihmisen yhteisellä päätöksellä, eikä kukaan halua kertoa kuka tai ketkä toimivat ampujina. Sarjassa pohditaan myös laajemmin vallitseeko Skidmoressa väkivallan kulttuuri sopeutumattomia kohtaan. Vuosien varrella pienessä kaupungissa on tapahtunut useita järkyttäviä henkirikoksia.

Skidmoren Murhamysteeri, ma 4.1. klo 22.25 Tv2

Lue myös: Brittany Murphy -murhamysteeri yhdistelee rikostoimittajien epäilyksiä lähiomaisten haastatteluihin

X