Slow West -western on kuivakan huumorin maustama kuvaus kahden erilaisen miehen välille kehittyvästä ystävyydestä

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Slow West
Elokuva on kuvattu Uudessa Seelannissa, mikä on hieman vieraannuttavaa. Maisemat tuovat paikoin mieleen enemmän Taru Sormusten herrasta -elokuvat kuin villin lännen maastot. © Yle kuvapalvelu

Westerneitä tehdään koko ajan ja niissä näyttelee isojakin nimiä, mutta meidän valkokankaillamme niitä ei juuri näy. Brittiohjaaja John Mcleanin Slow West on yksityiskohdiltaan kiinnostava western, mutta ehkä kuitenkin enemmän pieni tutkielma lajityypistä kuin sen täysiverinen edustaja.

16-vuotias skottinuorukainen Jay (Kodi Smith-McPhee) matkustaa Amerikan länteen etsimään rakastettuaan. Hän ei tiedä rankasta maasta mitään, mutta saa onneksi avukseen mystisen pyssymiehen Silaksen (Michael Fassbender). Hänen vastapooliaan, lainsuojaton Paynea, esittää mehevästi Ben Mendelsohn.

Slow West on verkkainen, kuivakkaan huumorin maustama kuvaus Jayn ja Silaksen, kahden täysin erilaisen miehen, välille kehittyvästä ystävyydentapaisesta. Näkökulma on enemmän länteen muuttaneiden siirtolaisten, mikä on raikasta ja tervetullutta. Mutta tiettyä aihettaan matkan päästä tarkastelun tuntua Slow West ei vältä.

Slow West, la 17.8. klo 21.20 Yle Teema & Fem

X