Snooker: Seventh Heaven -dokumentti kertoo maailmanmestari Ronnie O’Sullivanin taustoista ja analysoi snookeria syvällisesti

Jaa artikkeliLähetä vinkki
© Kutonen
© Kutonen
Kaksiosaisessa haastatteludokumentissa O’Sullivania jututtaa pelikaveri Alan McManus.

Keväällä Ronnie O’Sullivan voitti uranasa seitsemännen snookerin maailmanmestaruuden. Hän sivusi modernin aikakauden ennätystä, johon oli aiemmin yltänyt vain 1990-lukua hallinnut Stephen Hendry.

O’Sullivanin tausta on vähintään värikäs. Suurin takaisku oli isän joutuminen vankilaan murhasta juuri kun Ronnie oli murtautumassa huipulle. Lähimmän tukijan puuttuessa Ronnie oireili, eikä peli kulkenut.

Itse peliä analysoidaan hyvinkin syvällisesti ja kiinnostavasti, mutta snookerin värikkäimmän hahmon persoonasta olisi mielenkiintoista kuulla myös häntä vähemmän rakastavien mielipiteitä. Viimeksi hänen usein ylimieliseksi tulkittu käytöksensä ärsytti parin viikon takaisen Champion of Champions -turnauksen finaalissa, kun O’Sullivan jätti onnittelematta Judd Trumpia 147 pisteen maksimibreikistä. Dokumentissa O’Sullivan kyllä vaikuttaa tunteissaan vilpittömältä kertoessaan arvostavansa suuresti Trumpia.

Dokumentin jälkeen Kutosella nähdään snookerin UK Championshipin loppuottelu.

Snooker: Seventh Heaven, sunnuntai 20.11. klo 18.55, Kutonen

X