Sorjonen – Kolmannella ja viimeisellä kaudella selvitellään sieppauksia ja surmia

Jaa artikkeliTilaa Seura
Sorjonen on saanut suosiota myös ulkomailla
Sorjonen on saanut suosiota myös ulkomailla © Fisher King / Yle 
Rikosdraamasarjassa Sorjonen Ville Virtasen esittämän Sorjosen hahmo kannattelee kerrontaa ja tarina on piinaavan verkkaista.

Täytyy tunnustaa, etten ole ollut Miikko Oikkosen luomaan Sorjonen-sarjaan yhtä ihastunut kuin monet muut. Vaikka tarinoiden kerronta on joskus piinaavankin verkkaista, ratkaisut tuntuvat rysähtävän päälle turhan äkkinäisesti ja helposti.

Kolmannen ja viimeisen kauden alussa poliisi Kari Sorjosen kuolemansairas vaimo jättää jäähyväisiä ja Sorjonen itse päätyy selvittelemään nuorten naisten sieppauksia ja niihin liittyviä surmia. Sorjosen aisaparin Lena Jaakkolan (Anu Sinisalo) Katia-tytär (Lenita Susi) vastaa oikeudessa sarjan edellisen kauden päätöksen ampuma-aserikoksesta. Tapahtumien taustalla hytisee talvinen Lappeenranta.

Jokaiseen poliisisarjaan pitäisi löytää omaperäinen koukku. Sorjosessa se on päähenkilö, intuitiollaan rikoksia ratkova Kari, joka muuten tuntuu olevan autismin kirjolla.

Viimeiselläkin kaudella juuri Ville Virtasen esittämän Sorjosen hahmo kannattelee kerrontaa Lena Jaakkolan jäädessä ainakin aluksi taaemmalle. On helppo ymmärtää, miksi Sorjonen on saanut suosiota myös ulkomailla. Neljän vuodenajan Lappeenranta ja Venäjän rajan läheisyyden heijastuminen tarinoihin tuntuu varmasti eksoottiselta.

Sorjonen, su 1.12. klo 21.05 Tv1 

Lue myös: Kotimaisen rikosdraama Aallonmurtajan toinen tuotantokausi alkaa

X