Stacey Dooley ja elinkautisvangit -dokumentti paneutuu amerikkalaisten naisvankien elämään

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Stacey Dooley
Stacey Dooley osaa ottaa rennon olemuksen ja kysyä lähietäisyydeltä suoraan dokumenteissaan. © Ava
Kokenut brittiläinen televisiontekijä Stacey Dooley on antautunut julkisuudelle viime vuosina: lähtenyt osallistujaksi ja juontajaksi erilaisiin tosi-tv-kisoihin.

Se ei haittaa Stacey Dooleyn uraa dokumentaristina. Hänen Isis-morsiamista ja palkkionmetsästäjistä kertoneet ohjelmansa ovat olleet BBC:n suoratoistetuimpia dokumentteja.

Dooley joutui kohuihin, kun nimitti muslimirukousta Isisin tervehdykseksi ja julkaisi kuvan ugandalaislapsesta sylissään. Jotkut nimittivät ”valkoiseksi pelastajaksi”. Ehkä siksi hän on suunnannut Yhdysvaltoihin. Dooley keskittyy linjalleen tyypillisesti naisiin vaikeissa tilanteissa, nyt uudistushenkisessä iowalaisvankilassa.

Dooley osaa ottaa rennon olemuksen ja kysyä lähietäisyydeltä suoraan. Vangeilta hän tiedustelee toistuvasti rikoksista ja saa vastauksia traumoista. Joistain dokumenteista tutun leikkisyytensä hän karsii minimiin. Puuroista tehdyistä dildoista kysely riittää.

Vuonna 2020 valmistuneen dokumentin jälkeen Dooley on edennyt suljetuissa laitoksissa mielisairaaloihin. Hän on myös esiintynyt Masked Singerissä hahmona nimeltä Katkarapucocktail.

Doc: Stacey Dooley ja elinkautisvangit, maanantai 6.2. klo  20.00, Ava 

X