Stacey Dooley: Salakuvaajat netissä perehtyy seksin salakuvaamisen ilmiöön

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Stacey Dooley: Salakuvaajat netissä
Stacey Dooley: Salakuvaajat netissä. © Orange Smarty Ltd/Yle
Stacey Dooley: Salakuvaajat netissä paljastaa molkaan liittyvän raadollisen todellisuuden, mutta esittelee myös ihmisiä, jotka taistelevat ilmiötä vastaan.

Stacey Dooley tekee vahvasti omakohtaisia dokumentteja. Kaikki, mitä ruudussa näkyy koetaan yleensä hänen persoonansa kautta. Niin tälläkin kertaa, kun Dooley (kuvassa) perehdyttää katsojat eteläkorealaiseen molka -ilmiöön dokumentissa Salakuvaajat netissä. Se on nimitys salaa kuvatuille seksivideoille. Ne ovat suosittuja maassa, jossa porno on laitonta. Kuvaajat ovat lähes poikkeuksetta miehiä ja kohteet naisia. Nettiin ladatut videot ovat tuhonneet monen uhrin elämän, jotkut ovat päätyneet itsemurhaan. Kuka tahansa voi joutua uhriksi, sillä kameroita on joka puolella, yleisissä vessoissa, hotelleissa, yksityisasunnoissa…

Dooley paljastaa molkaan liittyvän raadollisen todellisuuden, mutta esittelee myös ihmisiä, jotka taistelevat ilmiötä vastaan. Dokumentaristi tuo kuitenkin tapansa mukaan itseään hieman liikaa tykö. Lähes joka käänteessä hän huokaa, miten hirveästä asiasta on kysymys. Aivan kuin hän yrittäisi varmistaa, että katsoja kokisi saman tunnereaktion kuin toimittajakin.

Stacey Dooley: Salakuvaajat netissä, ti 15.12. klo 21.00 Tv2

Lue myös: Ääriajattelijat -dokumentissa brittitoimittaja Stace Dooley tutustuu abortinvastaisen järjestön toimintaan

X