Stand up -koomikko Ali Jahangiri kuljettaa tarinoita taitavasti ja uskaltaa olla poliittinen

Jaa kaverilleTilaa Seura
Stand up! – SPESIAALI: Ali Jahangiri
© Nelonen

Taajaan uusintoina pyörivä Stand Up! on tähän mennessä kunnianhimoisin yritys tuoda lavakomiikka suomalaiseen televisioon. Elävän yleisön edessä kuvatut esitykset toimivatkin tv-ruudussa yllättävän hyvin, mutta yhdelle koomikolle omistetut erikoisjaksot ovat yksinkertaisesti liian pitkiä. Stand up ei ole kovin visuaalinen laji, joten juttujen on oltava timanttisia, jotta katsoja nauliutuu tunniksi tv:n ääreen.

Ali Jahangirin show on yksi sarjan parhaista erikoisjaksoista. Ja silti se saisi olla puolet lyhempi. Jahangiri on kyllä hauska ja omaperäinen. Hän kuljettaa tarinoita taitavasti ja uskaltaa olla poliittinen.

Jahangirin kaikkein suurimpia vahvuuksia ovat kuitenkin läsnäolo ja luonteva kontakti yleisöön, ja näitä ominaisuuksia on mahdotonta välittää ruudun läpi. Tv-katsoja tuntee jäävänsä paitsi jostain, ja huomio alkaa takertua intomieliseen kiroiluun, runsaisiin seksivitseihin ja homofobian kanssa flirttailuun, joilla saa helpot naurut. Juuri ne jutut olisi voinut huoletta leikata pois.

Stand up! – SPESIAALI: Ali Jahangiri, ke 19.6. klo 23.40 Nelonen 

X