Suljetun tilan jännäri Rig 45 on sekoitus modernia kauhuelokuvaa ja perinteistä dekkaria

Jaa artikkeliTilaa Seura
Rig 45
© FOX

Ruotsalainen jännärisarja nähtiin jo viime vuonna Viaplaylla. Suomessa sitä mainostettiin Ona Kamulla, joka on yksi sarjan näyttelijöistä. Tosin ruutuaika jää vähäiseksi, sillä hänen hahmolleen käy köpelösti jo ensimmäisessä kohtauksessa. Mutta osansa Kamu tekee vakuuttavasti.

Tapahtumat sijoittuvat Pohjanmeren öljynporauslautalle, jossa sattuu kuolemaan johtava onnettomuus, toinenkin. Lähestyvä myrsky estää ketään poistumasta paikalta. Seuraa suljetun tilan jännäri, josta löytyy niin modernin kauhuelokuvan (The Thing – ”se” jostakin) kuin perinteisen dekkarinkin (Eikä yksikään pelastunut) piirteitä.

Parin ensimmäisen jakson perusteella Rig 45 onkin kuin kollaasi jo aiemmin tehdyistä elokuva- ja tv-sarjoista, niin tarinallisesti kuin visuaalisestikin. Sarja on kyllä taattua nordic noiria, mutta ei mitään sen enempää. Öljynporauslautan miehistö on kansainvälistä. Siksi on perusteltua, että sarjan dialogi käydään englanniksi. Toki mukaan mahtuu myös muutama selvällä suomen kielellä lausuttu kirosana.

Rig 45, ma 26.8. klo 23.00 Fox 

X