Suomalainen supersankarielokuva Rendel: temmellyskenttänä Gothamin sijaan Mikkeli

Jaa artikkeli
Rendel
Kuriositeetti Rendel on myynyt erinomaisesti esimerkiksi Etelä-Amerikassa. © Juuli Aschan
Jesse Haajan ohjaamassa Rendel-elokuvassa Mikkelin väkivaltainen alamaailma ja supersankari Rendel jatkavat toistensa pahoinpitelemistä varastohalleissa.

Todennäköisyyksiä uhmaten kokoonpantu supersankarielokuva Rendel pohjautuu ohjaaja Jesse Haajan kouluvuosien hahmoon Rendeliin, jonka temmellyskenttä kaikista maailman paikoista on Mikkeli. Hampaat irvessä työstetyllä Mikkelillä ei ole vain Gothamin vaan jopa synkeän Sin Cityn piirteitä.

Filmi kostaja Rendelistä (Kris Gummerus) hymähdyttää absurdisti vain tovin. Kaupungin väkivaltainen alamaailma ja supersankari jatkavat toistensa pahoinpitelemistä varastohalleissa, jotka ovat sopivasti syrjässä liikenteestä. Kansalaisten reaktioista rajuun valtataisteluun ei muisteta sanoa mitään.

Pekka Lehtosaari hankittiin pitämään käsikirjoitus kasassa. Ennen Rendeliä Suomessa on ollut pokkaa ottaa vaikutteita supersankareista vain 1960-luvun parodisen Batman-sarjan pilatappeluita jäljitellessä. Batman-nostalgikko Lehtosaari olisi nytkin varmaan mieluummin iloitellut vanhan Batmanin hengessä.

Rendel, pe 1.11. klo 21.05 Tv5

Lue lisää TV-Maailman vinkkejä!

X