Suomen Cupin Finaali on odotettu kauden huipennus

Jaa artikkeliTilaa Seura
Logot

Kotimainen jalkapallokausi on tuskin päässyt käyntiin kun jo pelataan perinteisen Suomen cupin finaali. Melkoisen mullistuksen viime vuosien aikana kokenut cup huipentuu Töölön Telia 5G Areenalla, jossa HJK kohtaa Turun FC Interin.

Kun Suomen cupia pelattiin aiemmin nimensä mukaisesti cup-muotoisesti, saattoivat alasarjajoukkueet kohdata jopa Veikkausliigan jättiläisiä. Parin vuoden takaisen uudistuksen jälkeen cupin pelejä alettiin pelata alkulohkoissa keskellä talvea. Uusi järjestely pudotti sarjasta pois suurimman osan Kakkosen alapuolella pelanneista seuroista.

Interin konkarihyökkääjä Timo Furuholm kertoi Suomifutis.comille, että cupin uudistuksessa on huonot ja hyvät puolensa. Hänen mukaansa osa romantiikasta katoaa, mutta toisaalta talven harjoitusmatsien tilalle tulee merkityksellisiä otteluita. Varmaa on ainakin se, että lohkovaihe karsii todelliset yllättäjät pois puolivälieristä. Toisin Ykkösen EIF eteni tänä keväänä peräti välieriin asti.

Finaalin suosikki on kotikentällään pelaava HJK. Yksi cupin erikoisuuksia on finaalin pelipaikan arvonta, jonka tällä kertaa voitti HJK. Suomessa ylivoimaislla resursseilla operoiva HJK on aloittanut kautensa vahvasti, vaikka muutama pistemenetys on Viekkausliigassa tullutkin. Inter puolestaan on esiintynyt ailahtelevasti.

Maaleja finaalissa odotellaan HJK:n ulkomaalaisvahvistuksilta Filip Valeniilta ja brasilialaiselta Klaussilta. Interin tehoista päävastuun alkukaudella ovat kantaneet seuralegendat Furuholm ja Mika Ojala.

Suomen Cupin Finaali LIVE: HJK – FC Inter, la 12.5. klo 15.00 JIM

X