Suomi rakastaa James Bondia – Agenttisarjan suosio on Suomessa pysynyt vakaana jo useamman sukupolven ajan

”Suomessa Bondia rakastetaan varmaan enemmän kuin missään muualla”, TV-Maailman tuottaja Onnimanni Liukkonen kirjoittaa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Onnimanni Liukkonen on TV-Maailman tuottaja.

"Suomessa Bondia rakastetaan varmaan enemmän kuin missään muualla", TV-Maailman tuottaja Onnimanni Liukkonen kirjoittaa.
Teksti: Onnimanni Liukkonen

Yksi varma alkavan kesän merkki on James Bond -elokuvasarja televisiossa. Suomessa Bondia rakastetaan varmaan enemmän kuin missään muualla. Bond-elokuvista ensimmäinen Salainen agentti 007 ja tohtori No ilmestyi jo 61 vuotta sitten. Agenttisarjan suosio on Suomessa pysynyt vakaana jo useamman sukupolven ajan.

Miesporukoiden peruskysymyksiin kuuluu: ”Kuka on paras Bondin näyttelijä?” Varma vastaus on Sean Connery, mutta myös viimeisin Bond Daniel Craig nauttii suurta suosiota. Hänen viimeisekseen jäänyt Bond-leffa No Time to Die nähdään Nelosella tiistaina 30.5. Sen jälkeen esitetään vanhempia Bondeja, mutta varsin sekavassa järjestyksessä.

Graigin jälkeen Bond on tienhaaraassa, mihin suuntaan leffasarjaa lähdetään seuraavaksi viemään? On selvää, ettei nykyajassa ole enää mahdollista tehdä elokuvia, joissa Bond olisi Roger Mooren kaltainen naistenmies, joka vaihtaa petikaveria useammin kuin sukkia.

Myös Craigin traumatisoitunut Bond ajautui umpikujaan, josta ei voi enää jatkaa. Villeimmissä veikkailuissa on puhuttu jopa naispuolisesta Bondista. Todennäköistä on kuitenkin se, että rooliin tulee joku hieman vähemmän tunnettu miesnäyttelijä.

X