Suomi vs Rap: Suomiräpin matka kellareista stadioneille

Jaa artikkeliTilaa Seura
Suomi vs Rap -dokumenttin juontaa Lloyd Libiso (kuvassa).
Suomi vs Rap -dokumenttin juontaa Lloyd Libiso (kuvassa). © Pekka Keränen
Suomi vs Rap -sarjan kolmessa lyhyessä jaksossa käydään pikakelauksella läpi se, kuinka anarkistisesta alakulttuurista alkoi pulpahdella tähtiä valtavirtaan.

Kolmiosaisessa dokumenttisarjassa Suomi vs Rap viehättävintä on se, että tekijöiden innostus ja tietämys rap-kulttuurista näkyvät kautta linjan. Haastattelut ovat rentoja ja luontevia, ja myös haastateltavilla on tilaa olla innoissaan. Dokumenttin juontaa Lloyd Libiso (kuvassa).

Lajityyppiin vihkiytymättömille katsojille tutuimpia haastateltavia ovat JVG-parivaljakko Jare ja VilleGalle sekä Paleface, jonka antaumuksellista sanailua kuuntelisi mielellään kokonaisen iltapäivän.

Vaikka dokumenttisarjassa on paljon ihanaa, sitä vaivaa sama ongelma kuin useimpia musiikkidokumentteja: silmiinpistävä miesvaltaisuus. Ennen viimeisen jakson viimeisiä minuutteja ääneen pääsee kunnolla vain yksi naispuolinen artisti, F. Niiden viimeisten minuuttien aikana naiset puhuvatkin sitten siitä, kuinka koko Suomen rap-kenttä on miesvaltainen ja kuinka tärkeää olisi kuulla myös muiden sukupuolien ääniä. Word.

Suomi vs Rap ”Suomiräpin matka kellareista stadioneille”, la 22.8. klo 11.25 Nelonen 

Lue myös: Kylie Minoguen salainen ilta – Dokumentti poptähden fanitapahtumasta

X