Suuri ompelukisa koukuttaa vaikka ompelu ei kiinnostaisikaan

Jaa artikkeli
Suuri ompelukisa
Ensimmäisessä jaksossa kilpailijoiden täytyy tehdä Dior-vaikutteinen naisellisia muotoja korostava kotelomekko. © Mark Bourdillon / BBC Studios Distribution Limited / Yle
Hyväntuulisessa ompelukisassa harrastajat ottavat haasteen vastaan ja neulan käteensä kilpaillakseen paremmuudesta. Osallistujia testataan kaikessa ompeluun liittyvässä: materiaalien hallinnassa, ompelutekniikassa ja suunnittelussa.

Ompeleminen on oiva taito, ja brittisarja Suuri ompelukisa saattaa koukuttaa ummikonkin. Tokihan ohjelmassa ommellaan, mutta mitään niksejä ja vinkkejä se ei kotikoneen surisuttajalle paljasta – sen sijaan tulosta syntyy paljon ja nopeasti.

Muutaman vuoden tauon jälkeen käynnistyneellä viidennellä tuotantokaudella ohjelman juontaa koomikko ja tv-persoona Joe Lycett (kuvassa oik.). Tuomareina toimivat tarkkasilmäiset ja näkemyksiään selkeästi perustelevat Esme Young ja Patrick Grant. Heille esittelevät paikan päällä ommeltuja kilpailutöitään harrastajaompelijat, joista yksi putoaa kunkin jakson lopussa.

Kymmenestä kilpailijasta nuorin on 27, vanhin 70: hän aloitti ompelemisen jo 9-vuotiaana. Miehiä on neljä, mukana muiden muassa ilmailuinsinööri Alexei, jolta MS-tauti on vienyt oikean käden toimintakyvyn lähes kokonaan. Niinpä hän haasteellisesti työskentelee alun alkaen heikommalla vasemmalla kädellään. Avausjaksossa kilpailijoiden on ensin ommeltava Dior-tyyppinen kotelomekko, mutta kahdessa seuraavassa tehtävässä kädet ovat vapaammat.

Suuri ompelukisa, ti 28.9. klo 20.00, TV2 

X