Suurin pudottaja Suomi: Meiju Suvas ja Antti Railio laittavat elämäntavat remonttiin

Jaa artikkeli
”Minulla on kokemusta kaikista mahdollisista pussikuureista ja atkinseista. Suurimmassa pudottajassa meille ei tarjoiltu mitään tällaisia ihmekikkoja eikä valheellisia lupauksia”, Suurin pudottaja -kilpailuun osallistuva Antti Railio sanoo.
”Minulla on kokemusta kaikista mahdollisista pussikuureista ja atkinseista. Suurimmassa pudottajassa meille ei tarjoiltu mitään tällaisia ihmekikkoja eikä valheellisia lupauksia”, Suurin pudottaja -kilpailuun osallistuva Antti Railio sanoo. © Petri Aho/Nelonen
Meiju Suvas empi pitkään lähtöä Suurin pudottaja -kilpailuun. Antti Railio lupautui mukaan kisaan vähemmällä suostuttelulla.

Jos koronapandemiaa ei olisi tullut, Meiju Suvas tuskin olisi osallistunut Suurin pudottaja -kilpailuun.

”Kalenterini oli myyty täyteen keikkoja, joita en halunnut perua ohjelman kuvausten takia. Vaan sitten tuli korona ja sen mukana lisää vapaata aikaa. Kyllä tuotanto silti sai aika sinnikkäästi soitella ennen kuin suostuin”, Suvas kertoo.

Lopullisesti asian ratkaisi edelliskauden voittaja Nina Mikkonen.

”Nina on rakas ystäväni. Hän sanoi minulle, että menet nyt vain. Ninan mukaan Suurin pudottaja oli ollut hänen elämänsä paras kokemus.”

Suvaksen laulajakollega Antti Railio oli houkuteltavissa mukaan hieman helpommin, vaikka muutama kosiskelupuhelu tuotannon piti hänellekin soittaa.

Railion houkutti mukaan ajatus siitä, että ohjelma tarjoaisi hänelle startin pysyvään elämänmuutokseen. Sen hän kokee saaneensakin.

”Suurin pudottaja katkaisi huonon kierteeni, ja pääsin matkaan kohti terveellistä elämää. Olen urheillut pienen ikäni, ja salitreeni on minulle tuttua. Nyt mukaan tuli toiminnallisempaa harjoittelua, johon en ole pohjalaisena miehenä ennen kehdannut mennä mukaan: ryhmäliikuntaa, joogaa ja sen semmoista”, Railio kertoo.

Suhde syömiseen lähentelee addiktiota

Railio toteaa, että liikunta yksin ei kuitenkaan tee autuaaksi. Painonhallinnan kannalta kaikkein tärkeintä on opetella kokoamaan ruokavalionsa terveellisistä palikoista.
Railiolla on kokemusta tästä jo parin vuoden takaa, jolloin hän oli päässyt hyvään vauhtiin painonpudotuksessa.

”Sitten tuli loukkaantumisia ja kaiken maailman tekosyitä sille, miksi salille ei vain juuri nyt voi lähteä. Samalla ruokavalio rupesi tökkimään. Kokkaan suuperheemme ruoat, ja aloin siinä vetää samoja pastoja lasten kanssa. Karkkipussitkin alkoivat aukeilla. Vanhat huonot tavat hiipivät salakavalasti takaisin.”

Herkuttelu sai kuitenkin aikaan morkkiksen, ja kesken jäänyt elämäntapojen remontointi herätti häpeäntunteita. Railio toteaa suhtautuvansa syömiseen niin epäterveesti, että hänen päänsisäinen elämänsä on verrattavissa huumeaddiktioon.

Tunnistettuaan epäterveet ajatuskuvionsa Railio on alkanut harkita psykoterapiaa painonhallintansa tueksi. Hänellä on myös käytössään itse kehitetty mentaaliharjoitus.

”Kun tekee mieli retkahtaa syömään, muistutan itseäni siitä, miltä tuntui, kun olin oikein huonossa kunnossa ja painoin yli 200 kiloa. En pystynyt oikein istumaan lattialla, vaan oli maattava. Reissun päällä piti aina katsoa, mistä löytyy vessa, johon mahdun sisälle.”

”Mietin, onko hetken endorfiiniryöppy sen arvoista, että ajan itseäni taas kohti samaa surullista tilaa.”

Ensisijaisesti tv-viihdettä

Railion tavoin myös Suvas kertoo saaneensa Suurimmasta pudottajasta eväät entistä terveellisempään elämään. Todellinen testi on se, kuinka nämä eväät kulkevat mukana keikkailevan muusikon arjessa.

Suvas luonnehtii Suurimman pudottajan kuvauksia leiriksi, jossa sai rauhassa keskittyä yhteen asiaan, omaan hyvinvointiinsa. Ohjelmassa käytävälle painonpudotuskilpailulle hän ei uhrannut montakaan ajatusta.

”Minulla ei ole yhtään kilpailuviettiä, joten minulle tärkeintä oli itseni voittaminen terveellä tavalla – ja viihteen tekeminen. Tv-viihdettähän siinä tehtiin”, Suvas toteaa.

Suurin pudottaja Suomi, to 17.9. klo 20.00 Nelonen

Lue myös: Big Brother alkaa taas – joukko täysin tuntemattomia ihmisiä saman katon alla

X