(Päivitetty: )
Teksti: TV-maailma

Itse ruoka ei aina ole kokkiohjelmien kaikkein olennaisin osa. Tärkeä on myös henkilö, joka ruokaa valmistaa. Itävaltalais-malesialaistaustainen brittikokki Rachel Khoo on tv-kokeista ehdottomasti sympaattisin. Hänen pirteä olemuksensa, helähtävä naurunsa ja miltei aistillinen tapansa ripotella suolaa tekeillä olevaan ruokaan saavat katsojan pysymään tiiviisti television ääressä.

Aiemmin sarjoissa Pieni keittiö Pariisissa ja Rentoa ruokaa Lontoossa kokkaillut Khoo saa tälläkin kertaa ruuanlaiton näyttämään yllättävänkin helpolta. Uudessa sarjassa hän vierailee eri puolilla Eurooppaa, imee vaikutteita vanhoista ruokakulttuureista ja valmistaa niistä vierailleen maittavia aterioita omassa keittiössään.

Khoo ei kuitenkaan laita ruokaa aina suoraan olemassa olevien reseptien mukaan vaan hieman soveltaen. Ensimmäisessä jaksossa hän vierailee Istanbulissa, josta palattuaan hän valmistaa peruskebabista sovelletun version khoobabin. Sen lisäksi tarjolla on myös makrillia ja turkkilaisia makeisia.

Teksti Henri Waltter Rehnström

Rachel Khoo: Ruokatuliaisia maailmalta Yle TV2 ti 4.10.2016 klo 19.00

X