Tähdet, Tähdet 2020: Kilpailijat pudotetaan genrekattilaan

Jaa artikkeli
Tähdet, tähdet 2020 -kilpailijat kuvassa vasemmalta oikealle: Tommi Läntinen, Suvi Teräsniska, Mikko Harju, Hanna Pakarinen, Konsta Hietanen, Pandora, Leo Stillman, ABREU, Katri Ylander ja HesaÄijä.
Tähdet, tähdet 2020 -kilpailijat kuvassa vasemmalta oikealle: Tommi Läntinen, Suvi Teräsniska, Mikko Harju, Hanna Pakarinen, Konsta Hietanen, Pandora, Leo Stillman, ABREU, Katri Ylander ja HesaÄijä. © Mojo Erämetsä
Tähdet, tähdet 2020 tuo suosikkiohjelman ruutuun uudistuneessa muodossa. Katri Ylander pääsee tapaamaan lapsuutensa suosikin Pandoran.

Katri Ylander kuvailee: ”Kilpailijat pudotetaan genrekattilaan, ja katsojat voivat vertailla miten vetää Tommi Läntinen tai Pandora.”

Ylander on yksi kymmenestä artistista, jotka pääsevät – ja joutuvat – heittäytymään eri musiikkityyleihin uudistuneessa ja kanavaa MTV3:lta Neloselle vaihtaneessa musiikkiviihdekilpailussa Tähdet, tähdet 2020.

Pandoran, Läntisen ja Ylanderin lisäksi ohjelmassa aloittavat Suvi Teräsniska, Mikko Harju, ABREU, Konsta Hietanen, Hanna Pakarinen, Leo Stillman ja HesaÄijä. Ensimmäiset kaksi kilpailijaa putoavat yleisöäänestyksen perusteella kolmannen jakson jälkeen.

Muiden osanottajien tavoin Ylander on saanut sähköpostitse tietoja ohjelmasta.

”Kokoonnumme kilpailijajoukon kanssa ensimmäistä kertaa vasta ohjelman lehdistötilaisuudessa. Monia heistä en ole tavannutkaan koskaan aikaisemmin – mutta yhden kanssa on yhteinen kampaaja”, Ylander naurahtaa.

Laulaja pääsee ensimmäistä kertaa tapaamaan myös Pandoran, ruotsalaissyntyisen, osin Suomessa asuvan eurodanceartistin. Hän kuului aikoinaan nuoren Ylanderin suosikkeihin.

Tähdet, tähdet 2020: Idolsista Tähtiin

Ylander oli alta kahdenkymmenen ottaessaan osaa Idols-kilpailun toiselle kaudelle. Hän tuli toiseksi ja solmi levytyssopimuksen. Ensimmäinen albumi myi kultaa. Kilpailu, Ylanderin ensimmäinen varsinainen esiintymiskokemus televisiosta, jätti hyvät muistot.

”Idols oli monivaiheinen kilpailu, jonka koelauluihin mentiin ja esiinnyttiin sellaisina kuin oltiin. Semifinaalivaiheessa vähän puhuttiin katseen ottamisesta kameroihin, ja sitten opastus lisääntyi. Marco Bjurström toimi esiintymisen ja Hanna-Riikka Siitonen laulamisen coachina.”

Katri kiittää koko Idols-tiimiä, joka piti nuorista laulajista hyvää huolta, ja opasti heitä muun muassa julkisuuteen.

”Silloin ei ollut nykyisenkaltaista sosiaalista mediaa. Ei laitettu Facebookiin kuvaa vaan mentiin nimmarienjakotilaisuuksiin, joissa kuulijat sitten näkivät artistin.”

”Idols oli tiivis esiintymiskoulu, mutta ainakin omalla kohdallani se varsinainen lavalla olemisen kokemus lujittuu vasta vuosien myötä.”

Korona vei studioyleisön

Tähdet, tähdet 2020 -ohjelman juontaa Heikki Paasonen. Vakiotuomareina esityksiä kommentoivat Anni Hautala ja Mikko Kuustonen, ja takahuonetunnelmia välittää Tinni Wickström. Studio-orkesteria johtaa rumpali Antti Lehtinen, joka myös käy artistien kanssa läpi esitettävät laulut.

Esiintyjät joutuvat tulikokeeseen: lähetykset ovat suoria, mutta paikalla ei ole studioyleisöä.

”Olemme siis täysin uudessa tilanteessa. Meidän täytyy rakentaa esitykseen sähköä muilla tavoin, mikä on mieletön haaste”, sanoo tuottaja Leena Puurtinen.

”Tämä on myös näytön mahdollisuus, ja voimme olla luomassa uusia suuntaviivoja tulevaisuuden livetelevision tekemiseen”, Puurtinen muistuttaa.

Hän myös paljastaa ensimmäisen jakson genren.

”Se on eighties pop! Vedetään Madonnasta Michael Jacksoniin ja A-Hasta Whitney Houstoniin.”

Aikakausi ja tyyli tuskin ovat vieraita Katri Ylanderille, joka lukemattomien muiden lasten tavoin kasvoi television musiikkiohjelmien vaikutuspiirissä.

Syksyn sävelet ja muut katsottiin koko perheen kesken. Tenavatähti on lapsuudesta ensimmäinen ohjelma, jonka muistan.”

Vanhempiensa myötä Ylander kuunteli iskelmää Topi Sorsakoskesta Arja Korisevaan, ja alkoi myöhemmin löytää omia suosikkeja Spice Girlsistä Apulantaan. Ja tietenkin Pandoran.

Tähdet, Tähdet 2020, su 16.8. klo 19.30 Nelonen

Lue myös: Kesäterassi -juontaja Lorenz Backmanilla on kepposet mielessä: ”Ne jäynät ovat sellaisia verbaalisia juttuja”

X