Taikalaatikko – mobiilipeleistä uhkapeleihin: Miten pelifirmat saavat voittoa?

Jaa kaverilleTilaa Seura
Vaikka itse pelaaminen ei maksa, niin loot boxin avaaminen maksaa.
Vaikka itse pelaaminen ei maksa, niin loot boxin avaaminen maksaa. © Yle kuvapalvelu
Digipelaaminen on suurimmaksi osaksi ilmaista, mutta tästä huolimatta pelifirmat nettoavat huikeita summia vuosittain. Miten tämä on mahdollista? Asiaa käsitellään Spotlightissa Taikalaatikko – mobiilipeleistä uhkapeleihin.

Sportlightin ohjelma Taikalaatikko – mobiilipeleistä uhkapeleihin onnistuu lyhyessä ajassa esittelemään varsin kattavan kuvan pelibisnekseen liittyvistä epäkohdista.

Avainsanaksi nousee loot box. Termi on niin tuore, että sille ei vielä ole olemassa vakiintunutta suomenkielistä nimeä. Se voidaan kääntää yllätyslaatikoksi, saalislaatikoksi tai kuten ohjelman otsikkokin ehdottaa, taikalaatikoksi. Pelit ovat täynnä niitä. Vaikka itse pelaaminen ei maksa, niin loot boxin avaaminen maksaa.

Ja juuri loot boxien avulla pelifirmat tekevät voittonsa. Mutta onko toiminta laillista vai laitonta? Se on avainkysymys, jota illan jaksossa pyöritellään ansiokkaasti monesta eri näkökulmasta. Lopputulemana päädytään siihen, että digitaalinen on vielä kuin suuri tuntematon, jonka käytänteistä tiedetään aivan liian vähän.

Spotlight: Taikalaatikko – mobiilipeleistä uhkapeleihin, ma 24.2. klo 20.25 Yle Teema & Fem

Lue myös: Droonit – uhka vai mahdollisuus? Dokumentti syventyy lennokkien maailmaan

X