Tapasimme Poldarkin-tähti Eleanor Tomlinsonin – ”Rakastan sitä, että Demelza on itsenäinen, vahva ja tulinen nainen”

Jaa kaverilleTilaa Seura
Eleanor Tomlinson
Demelzan rooli oli aluksi näyttelijä Eleanor Tomlinsonille haasteellinen. ”Tahdoin tehdä cornwallilaiset ylpeiksi, joten Demelzasta tuli osa minua vasta kun opin paikallisen aksentin.” © Yle Kuvapalvelu
”Olisin onnellinen, jos voisin olla edes puolet siitä naisesta, mitä näyttelemäni Demelza on”, Poldark-sarjan tähti Eleanor Tomlinson kertoo.

Monte Carlon 58. televisiofestivaalille saapunut näyttelijä Eleanor Tomlinson on aivan yhtä upea näky kuin Poldark-sarjan Demelzana.

Fanien ja kriitikkojen ylistämä sarja on myyty yli 160 maahan ympäri maailman, ja sen neljäs kausi alkoi myös Suomessa hiljattain.

”Demelzan rooli on vienyt minut paikkoihin, joihin en olisi ikinä uskonut pääseväni. Soitin eilen äidilleni, kun olin menossa tapaamaan Monacon ruhtinas Albertia hänen palatsiinsa. Äitini ei ollut uskoa sitä, ja pyysi minua ottamaan paljon valokuvia todisteeksi tapahtumasta”, Tomlinson antaa esimerkin.

Cornwalliin sijoittuvan historiallisen sarjan päähenkilön, Aidan Turnerin esittämän Ross Poldarkin vaimon rooli on ollut Tomlinsonille käänteentekevä, joten hän on siitä kiitollinen.

”Rakastan sitä, että Demelza on itsenäinen, vahva ja tulinen nainen. Demelzan rehellisyys on jotain aivan poikkeuksellista”, Tomlinson kertoo.

”Hän on totaalisen rehellinen itselleen ja ihmisille ympärillään, mutta pystyy myös avoimesti myöntämään virheensä. Demelza on halukas oppimaan uutta ja tekemään töitä virheittensä eteen.

Hän ei koskaan unohda juuriaan tai sitä, kuinka onnekas hän on, kun on päässyt siihen asemaan, jossa hän nykyään on.”

Opettava, vahva rooli

Eleanor Tomlinson kertoo pystyvänsä samastumaan Demelzaan.

”Mielestäni on tärkeää, että Demelzan kaltaisia vahvoja, itsenäisiä ja nykyaikaisia naisrooleja näytetään televisiossa. Demelzan näytteleminen on opettanut minulle paljon. Se on muuttanut minua ihmisenä ja olisin onnellinen, jos voisin olla edes puolet siitä naisesta mitä Demelza on”, Tomlinson toteaa.

”Hänessä on vahvuutta, jota kaipaisin myös tämän päivän maailmaan, jossa on paljon paineita. Demelza seisoo vahvasti omilla jaloillaan. Se on todella tärkeää myös itselleni. Haluan tulla tunnetuksi näyttelijänä enkä mistään muusta”, Tomlinson muistuttaa.

”Demelza on rehellinen ihmissuhteissaan ja tahtoo auttaa muita ihmisiä. Mielestäni se on todella inspiroivaa. Olisi hienoa, jos itse pystyisin inspiroimaan ihmisiä Demelzan tavoin.”

Vapaa sielu

Eleanor Tomlinson kertoo tehneensä kaiken mahdollisen tutkimustyön ymmärtääkseen todella roolihahmoaan.

”Minusta oli hienoa, että Demelza oli oman aikakautensa, 1700-luvun lopun naiseksi hyvinkin vapaa sielu. Haluaisin ajatella itsekin olevani sellainen”, Tomlinson sanoo.

”Hahmohan perustuu Winston Grahamin Poldark-kirjasarjaan ja Demelzan laulu -rakkaustarinaan, joten luin kirjat ja pääsin keskustelemaan Demelzan hahmosta kirjailijan pojan kanssa. Sain häneltä sisäpiiritietoa. Keskusteluni hänen kanssaan vahvistivat sen, että Demelza oli intohimoinen ja vahva nainen, joka inspiroi hänen isäänsä kirjoittamaan romaanit”, näyttelijä kertoo.

”Aluksi koin paineita Poldarkin aiemmasta 70-luvun televisioinnista, mutta nyt kun olen näytellyt Demelzaa jo neljän vuoden ajan, pystyn astumaan rooliini ongelmitta. On ihanaa, ettei minun enää tarvitse stressata esimerkiksi Demelzan aksentista, sillä Cornwall on sarjan sielu ja sydän ja halusin tehdä paikalle kunniaa. Vihdoinkin tuntuu siltä, että olen tehnyt Demelzan roolista omani.”

Poldark, to 12.7. klo 21.05 Tv1

X