Tareq Taylorin ruokamatka -ohjelma esittelee Palestiinan kulttuuria

Jaa artikkeli
Tareq Taylorin ruokamatka
Ruoka jää Tareq Taylorin ruokamatka -ohjelmassa sivuosaan. Tärkeämmäksi nousee Palestiinan ja Israelin menneisyys. © Peter Carlsson / Yle
Televisio pursuaa ruokaohjelmia, mutta hyvistä sellaisista on huutava pula. Kuusiosainen Tareq Taylorin ruokamatka on onneksi piristävä poikkeus. Kaikki johtuu siitä, että ohjelmaan on saatu syvä henkilökohtainen sävy.

Tareq Taylorin ruokamatka -sarjassa ruotsalainen kokki matkustaa isänsä ja veljensä kanssa sukunsa kotimaahan Palestiinaan. Ajatuksena on esitellä paikallista ruokakulttuuria, joka rikkaudessaan vetää vertoja monen maan keittiölle.

Ruoka jää ohjelmassa kuitenkin sivuosaan. Tärkeämmäksi nousee Palestiinan ja Israelin menneisyys. Nykyhetki ja muistot lomittuvat jatkuvasti. Ensimmäisessä jaksossa ollaan isän synnyinkaupungissa Jerusalemissa, jossa historia on alati läsnä.

No, kyllähän ohjelmassa ruokaakin laitetaan, mutta se näyttäisi olevan vain pelkkä tekosyy koko matkalle. Ennen kaikkea reissun perimmäisenä tarkoituksena on syventää isän ja poikien välistä suhdetta. Ja miten se onnistuisikaan paremmin kuin hyvän ruoan äärellä.

Tareq Taylorin ruokamatka ma 24.5. klo. 20.00, TV1

X