Tässä ovat suomalaisten mitalitoivot yleisurheilun EM-kilpailuissa Münchenissä – Suomea edustaa maajoukkueessa liki 70 urheilijaa

Jaa artikkeliLähetä vinkki
yleisurheilun EM-kilpailut
Moukarinheittäjä Krista Tervolla on onnistuessaan mahdollisuudet mitaliin. © Tomi Hänninen / Yle
Kahden vuoden välein järjestettävät yleisurheilun EM-kilpailut otellaan tänä vuonna Münchenissä.

Vajaa kuukausi MM-kisojen jälkeen käynnistyvät yleisurheilun EM-kilpailut Münchenissä (15.–21.8). Suomi lähettää kisoihin massiivisen noin 70 hengen joukkueen. Eugenen MM-kisoista ei mitaleita Suomeen herunut. Münchenissäkin mitalit ovat tiukassa, mutta mahdollisuuksia on selvästi Eugenea enemmän.

Heti ensimmäisenä päivänä maanantaina juostaan naisten maraton. Alisa Vainio oli Eugenessa parhaiden eurooppalaisten joukossa, mutta on aivan selvää, että moni eurooppalaishuippu tähtää vain Münchenin EM-maratonille. Mitali olisi yllätys.

Tiistain suomalaiskohokohta on miesten 35 kilometrin kävely. Aleksi Ojala ja Veli-Matti ”Aku” Partanen taistelevat onnistuessaan huippusijoituksista.

Keskiviikkona voi olla todellinen naisten ilta. Parantaako Wilma Murto seipäässä MM-kisojen kuudetta sijaa? Moukarissa menestystä odotellaan Krista Tervolta ja Silja Kososelta.

Silja Kosonen

Monipuolinen lajitausta on vienyt moukarinheittäjä Silja Kososen maailman huipulle. Nykyään hän harrastaa uintia, frisbeegolfia ja pianonsoittoa. © Lehtikuva

Lue myös: Moukarinheittäjä Silja Kosonen, 19, unelmoi pitkästä urheilu-urasta ja olympiamitalista: ”Tavoitteena on olla aikuisten arvokisamitalisti”

Juokseeko Sara Kuivisto 800 metrin finaalissa?

Torstain finaaleissa ei suomalaismenestystä välttämättä odoteta, mutta perjantai saattaakin sitten olla varsinainen suomalaisilta. Onko Topi Raitanen toipunut ongelmistaan mitalikuntoon 3000 metrin esteissä?

Kolmiloikassa Kristiina Mäkelä ja Senni Salminen ovat Euroopan tilastoissa aivan kärkipäässä. Lisäksi Viivi Lehikoinen saattaa olla aivan mitalin tuntumassa 400 metrin aidoissa.

Sara Kuiviston alkukauden pilasi suolistobakteeri. Onko hän ehtinyt sellaiseen kuntoon, että olisi mukana lauantai-illan 800 metrin finaalissa?

Viimeisenä kisapäivänä suomalaismitalia odotellaan lähinnä miesten keihäässä. Oliver Helanderilla on saumoja vaikka mihin, mutta varmempi suorittaja on Lassi Etelätalo. Entä yltääkö Reetta Hurske 100 metrin aitojen finaaliin?

Yleisurheilun EM-kilpailut, maanantai 15. – sunnuntai 21.8., TV2

Lue myös: Sara Kuivisto huolestui tyhjistä leikkikentistä ja yhä vähemmän liikkuvista lapsista: ”Sitten ihmetellään, kun minunkaan lajeihin ei tule nuoria”

Juoksija Sara Kuivisto

Juoksija Sara Kuivisto uskoo, että on ollut eduksi, että hän keskittyi juoksuun niin myöhällä iällä. © Tommi Tuomi / Otavamedia

X