Tästä tykkään - Riitta Havukainen: ”Ruotsalainen Joel Kinnaman on kiehtova näyttelijä”

Jaa artikkeliLähetä vinkki

(Päivitetty: )
Teksti: Juha Heinisuo

Riitta Havukainen näyttelee Fakta homma -sarjasta tuttua Hansua Helsingin Kaupunginteatterissa.

Tv-sarja

”Tykkään hirveesti tanskalaisesta Dicte-sarjasta, se on jännä ja siinä on sopivassa määrin näiden henkilöiden yksityiselämää. Katsoin aiemmat kaudet Netflixistä ja uusimman Areenasta. Mua miellyttävät erityisesti sarjan naisporukan ystävyyssuhteet, niiden ryhmädynamiikka. Sarjassa on hyvät tarinalinjat, jotka eivät vaihdu liian tiuhaan.”

©YLE KUVAPALVELU

Näyttelijä

Joel Kinnaman ©LEHTIKUVA

”Ruotsalainen Joel Kinnaman on karismaattinen ja kiehtova näyttelijä. Hänellä jää aina vähän näyttämättä, mikä on upea ominaisuus näyttelijässä. Ensimmäisen kerran näin hänet varmaan elokuvassa Snabba Cash. Netflixin Jälkiä jättämättä vie yöunet, kun se jää aina jännään kohtaan, ja on katsottava seuraavaakin jaksoa.”

Kirja

”Sain systeriltä lainaksi Kjell Westön uusimman romaanin Rikinkeltainen taivas. Kirja alkaa Lauttasaaresta, missä olen viettänyt lapsuuttani ja nuoruuttani. Westön kerronta on kiehtovaa.”

Ruoka

”Olen innostunut härkiksestä ja nyhtiksestä. Kohta tulee varmaan sirkkis. Olen heti mukana leipomassa sirkkapitsaa tai sirkkasämpylää.”

Urheilu

”Ratsastus on suuri intohimoni. On hyvä, että on jotain muuta kuin tämä kaikennielevä ammatti. Aloitin noin 10-vuotiaana ja pidin välillä pitkän tauon. Nyt ei ole omaa hevosta, käyn tunneilla. Se kuume on kuin herpes, joka stressitilassa puhkeaa. Siitä ei pääse eroon. Hevosen selässä unohti jopa lapsensa.”

X