Hitsin hitsi, nythän mä vasta hokasin! Team Ahma esitetään uusintana tuttuine korvamatoineen

Team Ahma sai ensiesityksensä vuonna 1998. Se oli juuri aloittaneen televisiokanavan Nelosen ensimmäinen kotimainen fiktiotuotanto.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Pirkka-Pekka Petelius ja Taneli Mäkelä tähdittävät Team Ahma -sarjaa.

Team Ahma sai ensiesityksensä vuonna 1998. Se oli juuri aloittaneen televisiokanavan Nelosen ensimmäinen kotimainen fiktiotuotanto.
Teksti:
Tero Kartastenpää

Ei kannata kysyä, onko Team Ahma kestänyt aikaa. Oleellisempi arvoitus kuuluu: miksi kukaan on kestänyt Team Ahmaa aikanaan?

Akka päälle -komediasarjan tylsä jakso maantieapureista venytettiin sarjaksi vuonna 1998. Nelosen ensimmäinen fiktiotuotanto lujitti kanavan alkuaikojen halpaa mainetta. 

Huumorin rimanalitus iski suomalaisiin niin lujaa, että kahden alkuperäisen päälle sille lämmiteltiin vielä kolmoskausi vuonna 2007.  

Suttuiset kuvat vaihtuvat piinaavalla kankeudella. Ahmassa saavutetaan arkisen tyhjyyden ilmapiiri liian tehokkaasti. Hauskaa pitäisi syntyä siitä, että aikuiset miehet käyttäytyvät lapsenkaltaisesti rutiineissaan. Härmän forrestgumpit harjaavat hampaat, syövät soppaa ja antavat akkuun virtaa.

Hokemia hitsin hitsi ja nythän mä vasta hokasin jauhetaan korvamadoiksi. Pirkka-Pekka Peteliuksen komiikan absurdi energia on vaihtunut aikamiespoikien jahkailuun autossa ja autotallissa. 

Aloituksen hauskin hetki koetaan, kun Jarnon (Petelius) käsi jää konepellin väliin, eikä Alpo (Taneli Mäkelä) hokaa tilannetta. Jakson huipentaa Hjördis-tädin ”rupsu”.

Team Ahma, lauantai 6.7. klo 13.10, Jim

Lue myös: Pirkka-Pekka Petelius nuoruudestaan: ”Aina sai pelätä, että joku tulee pieksämään”

X