Elokuva-arvio: Terminator: Dark Fate on jäntevä ja vivahteikas jatko-osa scifitrillerille

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Terminator: Dark Fate
Aito ja alkuperäinen terminaattori Arnold Schwarzenegger tulittelee jälleen, tällä kertaa ihmisten puolella. © Sub
Terminator: Dark Fate -elokuva tapahtuu 25 vuotta Terminator 2:n jälkeen. Terminaattoreita vastaan taisteleva Sarah jatkaa muiden suojelua roboteilta.

Terminator: Dark Fate on terminaattori sarjan kuudes osa. James Cameronin ohjaamat kaksi ensimmäistä Terminator-elokuvaa ovat tunnetusti scifitrillerin klassikkoja. Niiden jälkeen sarjan kontrolli ei enää ollut Cameronin hallussa, ja jälki oli sen mukaista.

Terminator 2:n jälkeen tulleet kolme jatko-osaa ja tv-sarja on parasta unohtaa, kun katsoo sarjan kuudetta osaa. Se on suoraa jatkoa Terminator 2:lle ikään kuin väliosia ei olisi olemassakaan. Cameron onkin taas ollut takapiruna, vaikka ohjaaja onkin Tim Miller.

Elokuva tapahtuu 25 vuotta Terminator 2:n jälkeen. Tulevaisuudesta lähetettäviä tappajarobotteja, terminaattoreita, vastaan taisteleva Sarah Connor on menettänyt poikansa, mutta jatkaa yhä robottien muiden kohteiden suojelua. Alkuperäinen terminaattori on puolestaan ottanut ihmisen roolin ja liittyy nyt taisteluun entisiä omiaan vastaan.

Dark Fate on huomattavasti jäntevämpi ja vivahteikkaampi kuin mainitut kolme jatko-osaa. Paluun Sarah Connorin rooliin tehnyt Linda Hamilton tuo juttuun terästä niin fyysisesti kuin henkisestikin, ja Arnold Schwarzeneggerin inhimillistynyt terminaattori on suorastaan traaginen hahmo.

****

Terminator: Dark Fate, lauantai 1.4. klo. 21.00, Sub

X