Tervo & Halme tosisuomalaisuutta etsimässä -sarjan jakso Suomen ja Venäjän suhteesta tulee katsotuksi nyt eri silmin kuin kuvausvaiheessa

Tuhansien kilometrien mittaisella automatkalla etelästä pohjoiseen Jari Tervo ja Jani Halme pohtivat rajan merkitystä suomalaisuuteen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Venäjän ja Suomen suhdetta pohtiva jakso on kuvattu ennen kevättä 2022, kun Putin aloitti sodan Ukrainaa vastaan.

Tuhansien kilometrien mittaisella automatkalla etelästä pohjoiseen Jari Tervo ja Jani Halme pohtivat rajan merkitystä suomalaisuuteen.
Teksti: Anu Räsänen

Kun Jani Halme ja Jari Tervo aloittivat matkansa suomalaisuuden ytimeen maamme itärajalta, he eivät voineet aavistaa, millaisessa maailmantilanteessa sarja Tervo & Halme tosisuomalaisuutta etsimässä esitettäisiin.

Sarja on kuvattu pääosin syksyllä 2021, mutta mukana on myös materiaalia kesältä 2020.

”Maailma on muuttunut verrattain paljon sen jälkeen, kun kuvasimme avausjakson, jossa käsittelemme Venäjää ja suhdettamme siihen. Suomen ja Venäjän suhdehan on aina ollut monimutkainen”, Jani Halme toteaa.

”Päätimme muuttuneesta tilanteesta huolimatta esittää jakson, koska siitä tuli aika hauska. Vaikeita asioita pitää pystyä käsittelemään myös huumorin keinoin, ja seisomme edelleen kaiken ohjelmassa sanotun takana. Mukaan lisättiin kuitenkin selittäviä huomioita, jotta katsojat ymmärtäisivät, että osa sarjan materiaalista on melkein kaksi vuotta vanhaa.”

Halme ja Tervo matkaavat sarjassaan 9 000 kilometrin verran ympäri Suomea ja pohtivat suomalaisuuden eri puolia.

”Tapasimme aivan hysteerisen määrän hienoja ihmisiä, mutta erityisesti minulle jäi mieleen se hetki, kun Jari Tervo tankkasi auton – luultavasti ensi kertaa aikuisiällään. Ainakaan hänellä ei ollut mitään käsitystä siitä, miten se pitäisi tehdä”, Jani Halme nauraa.

Tervo & Halme tosisuomalaisuutta etsimässä, tiistai 17.5. klo 20.00, TV1

Lue myös: Miksi somettaja solvaa, herjaa ja nimittelee lakkaamatta, Jari Tervo pohtii – ja kiteyttää valittajan maailmankuvan: ”Hän lähtee oletuksesta, että ihmisyyden perusmitta on nuorehko valkoinen mies”

X