Testissä kosmeettiset hoidot -dokumentti syventyy kauneusteollisuuden saloihin

Jaa artikkeli
Testissä kosmeettiset hoidot.
Testissä kosmeettiset hoidot. © Sam Goss/Yle
Dokumentissa Testissä kosmeettiset hoidot toimittajat Mehreen Baig ja Michael Mosley selvittävät, onko hoidoilla todellista vaikutusta. Heidän otteensa on enemmänkin viihdyttävä kuin tutkiva.

Tuore Prisma-dokumentti Testissä kosmeettiset hoidot muistuttaa taas kerran, kuinka paljon me ihmiset olemme valmiita käyttämään rahaa ja ottamaan riskejä näyttääksemme kauniimmilta. Ja kun me olemme valmiita maksamaan, kauneusteollisuus on valmis kehittämään yhä uusia hoitoja, joilla viilataan vuosia pois ulkomuodosta. Häiritsevintä asiassa on, että kauneuden tavoittelu näyttäisi olevan nimenomaan nuoruuden tavoittelua.

Dokumentissa ei kuitenkaan antauduta pohdintoihin luutuneista kauneusnormeista tai kuolemanpelosta kosmeettisten hoitojen taustalla.

Dokumentin viihteellisyys ei sinänsä häiritse, mutta kivikautinen sukupuoliroolitus puistattaa. Naisoletettu Baig haluaa selvittää, tehoavatko hoidot ja ovatko ne hintansa väärtejä. Miesoletettu Mosley taas aikoo perehtyä asiaan tieteellisistä lähtökohdista ja tutkia, millaisia vaikutuksia hoidoilla aivan todella on. Näin siis 2020-luvulla.

Prisma: Testissä kosmeettiset hoidot, ke 17.2. klo 19.00 Tv1

Lue myös: Botoxkuninkaat kuvaa kööpenhaminalaisten kauneusalan yrittäjien arkea ja ideologiaa

X