Dome Karukoski ohjasi The Beast Must Die -brittitrillerin: ”Isle of Wight on maailman kummitelluin saari”

Jaa artikkeliTilaa Seura
The Beast Must Die -sarjan ohjasi Dome Karukoski.
The Beast Must Die -sarjan ohjasi Dome Karukoski. © Lehtikuva
Dome Karukosken ohjaama brittisarja The Beast Must Die kertoo lapsensa menettäneestä äidistä, jonka suru kehittyy vihaksi ja kostonhimoksi.

The Beast Must Die -brittisarja kuvattiin viime syksynä koronakuplassa Isle of Wightin saarella. Alun perin suurin osa kuvauksista oli suunniteltu Lontooseen.

”Vaikka saaressa kuvaaminen oli haastavaa, olen iloinen, että saimme tehdä työmme koronatuvallisesti”, brittisarjan ohjannut Dome Karukoski toteaa.

Dome Karukoski myöntää, että koronarajoitukset hankaloittivat työtä. Maskin kanssa ohjaaminen oli raskasta, sillä hän ei pystynyt viestimään näyttelijöille koko kasvoillaan.

Beast Must Die -sarja kuvattiin aavemmaisella Isle of Whigtin saarella

Valittamisen sijaan Dome Karukoski halusi kuitenkin keskittyä miettimään, miten saisi saarimiljööstä kaiken irti.

”Kuulin etukäteen, että Isle of Wight on maailman kummitelluin saari. Sillä ajatuksella pääsin ohjaajana herkuttelemaan ja kasvattamaan sitä kautta tunnelmaa, vaikka kysymyksessä ei olekaan kauhusarja vaan trilleri.”

Ja kuin tilauksesta kuvausviikoille sattui myös kauhuharrastajien suosikkipyhä halloween.

”Elimme näyttelijöiden kanssa täysin erakkoina, emmekä voineet viettää vapaa-aikaa yhdessä, joten halloweeniksi piti keksiä jotain kivaa jäynää. Se karkasi vähän käsistä, niin kuin tapana on, ja menin töihin Stephen King -henkisessä klovni-asussa”, Dome Karukoski kertoo.

The Beast Must Die, to  C More

Lue myös: Näin Dome Karukoski käänsi taustansa köyhän perheen koulukiusattuna urheilijanuorukaisena voitokseen elokuvaohjaajana: ”Ulkopuolisuuden tunteesta ja koulukiusaamisesta toipumisen prosessista sain hirveästi voimavaroja ja itsevarmuutta”

Lue myös: Ohjaaja Dome Karukoski pääsi Hollywoodiin: ”Toivon, että tämä avaa teitä muillekin suomalaisille elokuvantekijöille”

X