The Book of Boba Fett saa fanit pidättämään hengitystään

Jaa artikkeliLähetä vinkki
The Book of Boba Fett
Tähtien sota -fanit pääsevät arvioimaan uuden sarjan onnistumista Disney+:lla. © Disney+
Tähtien sota -elokuvien sivuhahmo Boba Fett sai oman sarjansa Disney+ -suoratoistopalveluun.

Tähtien sodan universumissa on viimeisen kuuden vuoden aikana kirjaimellisesti tapahtunut paljon. Kaiken taustalla on viihdeimperiumi Disney, joka osti Lucasfilm-yhtiön ja samalla avaruussaagan oikeudet sen luoneelta George Lucasilta vuonna 2012. Kauppasumman kerrottiin tuolloin olleen yli neljä miljardia dollaria.

Disneyn luotsaamana vuonna 2015 startannut elokuvatrilogia jakoi kuitenkin fanikuntaa. Osa rakasti sitä, mutta ainakin internetissä osa myös vihasi sitä palavasti. Niin tai näin, lippuluukuilla ja tuotoissa elokuvat olivat menestys.

Varsinaisen kultamunan Disney keksi luodessaan ensimmäisen Star Wars -maailmaan sijoittuvan tv-sarjan: The Mandalorian. Kriittisimmätkin fanit tuntuvat hyväksyneen avaruuslänkkäriksikin kuvaillun sarjan mukisematta. Ei siis ihme, että Disney halusi lisää ja ilmoittikin vuosi sitten, että tekeillä on lukuisia uusia sarjoja, niin animaatioina kuin näyteltyinäkin.

Ensimmäinen uusista näytellyistä sarjoista on The Book of Boba Fett, jota tähdittää esitrilogiassakin nähty Temuera Morrison rinnallaan Ming-Na Wen. Sarja käynnistyy Disney+ -suoratoistopalvelussa 29. joulukuuta.

Sarjan päähenkilö Boba Fett on Imperiumin vastaiskussa ja Jedin paluussa nähty sivuhahmo – palkkionmetsästäjä, jolla ei elokuvissa ollut kuin neljä repliikkiä. Jokin salaperäisessä hahmossa vetosi faneihin kuitenkin niin, että hän on jatkanut seikkailujaan sittemmin niin kirjojen, sarjakuvien, animaatiosarjojen kuin Lucasin vuosituhannen vaihteessa ohjaaman esitrilogiankin tarinassa.

Koska uutuussarja sijoittuu aikaan muutamaa vuotta Jedin paluun tapahtumien jälkeen, siltä odotetaan ainakin vastausta kysymykseen, miten Jedin paluussa kuolemaansa syöksynyt hahmo on oikeastaan edes elossa.

The Book of Boba Fett, keskiviikko 29.12. Disney+

Lue myös: Chewbaccan näyttelijä Joonas Suotamo paljastaa: ”Muutun koko ajan enemmän ja enemmän hahmoni kaltaiseksi!”

X