The Hot Zone: Ebola aiheuttaa paniikkia – tositapahtumiin perustuva jännäri pitää otteessaan

Jaa kaverilleTilaa Seura
Julianna Margulies
© Amanda Matlovich / National Geographic

Tositapahtumiin perustuva jännityssarja kertoo vuoden 1989 tapahtumista. Armeijan salaisessa tutkimuslaboratoriossa työskentelevä eversti Nancy Jaax alkoi epäillä, että Yhdysvaltoihin tuotujen apinoiden kuoleman olisi aiheuttanut vaarallinen ebola-virus. Miljoonat ihmiset olivat potentiaalisessa tartuntavaarassa verenvuotokuumeeseen, johon sairastuneista 90 prosenttia kuoli.

Kuusiosaisen minisarjan pääroolissa nähdään Teho-osastossa ja The Good Wifessa vakuuttanut Julianna Margulies. Hän on pätevä nytkin. Tuttuja nähdään muissakin rooleissa. Nancyn miestä, niin ikään armeijan virusyksikössä työskentelevää Jerry Jaaxia näyttelee The Americans -sarjan Noah Emmerich. Nancyn työkaverina nähdään That 70’s Show’n Topher Grace ja avuksi saapuvan mentorin roolissa on Liam Cunningham, Game of Thronesin Davos Merenverto.

Richard Prestonin tosipohjaista Tappajavirus-kirjaa oltiin kuvaamassa elokuvaksi jo 90-luvulla, mutta hanke kaatui. Nyt sarjaksi kuvattu tarina on erittäin mielenkiintoinen ja pitää otteessaan. Mieleen tulee HBO:n erinomainen Chernobyl. Välillä juoneen on kuitenkin ujutettu halpahintaisia pelottelukohtauksia. Miksi ihmeessä Nancy ottaa aloittelijan mukaan vaaralliseen laboratorioon? Entä, olisivatko tutkijoiden suojapuvut tosiaan niin huonoja, että kotona saadun naarmun veri tulisi siitä läpi? Myöhemmin apinan nukutuksessa luontokappale vielä sylkee vaarallisesti. Tunnelman kokonaisvaltainen uhkaavuus olisi riittänyt.

Sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa nähdään National Geographicilla alkaen 21.00. Ne tulevat samana päivänä vapaasti katsottavaksi myös Ruutu-palveluun.

The Hot Zone, ke 18.9. Ruutu ja National Geographic

X