The Last of Robin Hood -elokuva kertoo Errol Flynnin ja Beverly Aadlandin suhteesta ja käsittelee seksuaalista hyväksikäyttöä turhan vanhanaikaisesti

Jaa artikkeliLähetä vinkki
The Last of Robin Hood
Kevin Kline näyttelee Hollywoodin kulta-ajan supertähteä Errol Flynniä. © TV5
Teinitähti Beverly Aadland ja Errol Flynn solmivat suhteen, jonka Beverlyn Hollywood-äiti Florence lopulta hyväksyi, ja josta tuli myös suhteen kolmas pyörä.

The Last of Robin Hood on yhdysvaltalainen draamaelokuva vuodelta 2013.

Robin Hoodko raiskaaja? Sellaisia otsikoita tuli 1942, kun kaksi alaikäistä syytti sankari Errol Flynniä hyväksikäytöstä. Merirosvojakin tulkinneen näyttelijän mieltymyksistä riitti uutta jutun aihetta 1959, kun viisikymppinen tähti kuoli 17-vuotiaan Beverly Aadlandin syliin. Flynn oli ollut suhteessa Beverlyn äidin siunauksella jo pari vuotta.

Filmi kuvaa legendan käytöstä liki ”pojat on poikia” -tyyppisesti. Huipputuottaja ja feministi Christine Vachon kokee kaiketi nyt kiusalliseksi, että sävy on metoo-liikettä niukasti edeltävältä ajalta. Toinen tuottaja Todd Haynes (Carol) taas olisi osannut ohjata aiheen terävämmin kuin sen ohjanneet Richard Glatzer ja Wash Westmoreland.

Näyttelijät ovat laadukkaat, vaikkeivät hurjimpaan kipinään sytykään. Kevin Kline viiksissä on ilmetty Flynn. Dakota Fanning näyttelee vilpitönluonteista tyttöä, Susan Sarandon on onnenonkijamainen äiti. Jää vähän piippuun, mitä filmi haluaa sanoa elokuva-alan salakäytännöistä.

**

The Last of Robin Hood, maanantai 31.1. klo 21.00, TV5

X