The Magnificent Seven kunnioittaa kauniisti perinteisen westernin kuvioita

Jaa artikkeliTilaa Seura
The Magnificent seven
Kyläläisiä piinavan pahiksen roolissa nähdään Peter Sarsgaard, joka saa vastaansa seitsemän rohkeaa miestä. © Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. and Columbia Pictures Industries Inc.

Ensin oli 1950-luvulla Akira Kurosawan samuraielokuva Seitsemän samuraita. Sitten 1960 John Sturges ohjasi sen pohjalta westernmuunnelman Seitsemän rohkeaa miestä, joka sai kolme jatko-osaa ja vielä 1990-luvun lopulla tv-sarjan.

Antoine Fuqua palasi aiheeseen 2016. Idea säilyi samana: salaperäinen pistoolimies kerää kuusi kouliintunutta taistelijaa auttamaan köyhiä ja sorrettuja, tällä kertaa häikäilemättömän teollisuuspampun alistamia kaupunkilaisia. Fuquan epätasaisessa tuotannossa The Magnificent Seven on paremmasta päästä.

Juoni lomittuu hyvin ryöstökapitalismin vyörymiseen Villiin länteen, ja muuten elokuva kunnioittaa kauniisti perinteisen westernin kuvioita. Pitkästä kestostaan huolimatta se on jäntevä ja vanhanaikaisen seikkailullinen.

Yul Brynner, George Kennedy, Lee van Cleef ja Michael Biehn esittivät aiempien versioiden Chris-nimistä päähenkilöä. Nyt puikoissa on Fuquan kanssa usein työskennellyt Denzel Washington, ja päähenkilön nimi on Chisholm.

Hyvää tukea antavat muun muassa Ethan Hawke ja Chris Pine sekä Peter Sarsgaard pahiksena ja Haley Bennett rohkeana naisena, joka hommaa sankarit paikalle. Eikä kannata unohtaa Elmer Bernsteinin kuolematonta Magnificent Seven -tunnaria. Se tulee kyllä, kunhan malttaa odottaa.

The Magnificent Seven, la 18.5. klo 22.50 Nelonen

X