Theroux: Elämää reunalla – Dokumentti kerää yhteen osia vanhoista dokumenteista

Jaa artikkeliTilaa Seura
Theroux: Elämää reunalla, kuvassa journalisti Louis Theroux.
Theroux: Elämää reunalla, kuvassa journalisti Louis Theroux. © Tom Barrow / Mindhouse / Yle
Theroux’n uusin sarja Theroux: Elämää reunalla tarjoilee eräänlaisia Greatest Hits -kokoelmia Theroux’n aiemmista dokumenteista.

Brittiläis-amerikkalainen journalisti Louis Theroux on lukuisissa BBC:lle tekemissään dokumenteissa seurannut julkkiksia, poliitikkoja ja erilaisia marginaaliryhmiä usein varsin läheltä, yrittäen analysoida, ymmärtää ja tulkita. Siteenä perhesiteistä kertovassa sarjan Theroux: Elämää reunalla viimeisessä sikermässä toimivat Theroux’n arkipuuhat oman perheensä parissa.

Theroux poimii pätkiä vanhoista dokumenteista ja jututtaa sitten uudestaan niissä nähtyjä ihmisiä. Teemoina ovat olleet muun muassa suvaitsemattomuuden äärilaitaa edustava baptistilahko, dementikot, translapset sekä aivovamman saanut perheenäiti.

Koska kyse on katkelmista ja varsin lyhyistä uusista haastatteluista, ohjelmasta ei oikein synny kattavaa kokonaisuutta, vaikka Theroux kovasti yrittää tarkastella ja puntaroida perheisiin kohdistuvia erilaisia stressitekijöitä. Yhteenvetona Theroux toteaa hieman latteasti, että rakkauden hetkistä kannattaa pitää kiinni, oli mitä oli.

Sarjasta tuleekin tunne siitä, että on palattu menneeseen, kun mihinkään uuteen ei enää ole löytynyt kipinää.

Theroux: Elämää reunalla, ti 9.2. klo 21.00 Tv2

Lue myös: Louis Theroux perehtyy dokumentissa mielenterveysongelmista kärsiviin pikkulasten äiteihin

X